Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“En dan was het parcours nog niet echt mijn ding”

Essense Lotte Van Thillo kroont zich in Ravels tot provinciaa­l en Vlaams kampioene

- (mabe)

Een dubbel succes werd het afgelopen weekend voor Lotte Van Thillo. De 19jarige mountainbi­kester uit Essen pakte in Ravels niet alleen de provincial­e titel. Ze verzekerde er zich ook van de eindzege in het Vlaams kampioensc­hap.

De dagzege in Ravels was echter niet weggelegd voor Van Thillo. “Achter ex-profrenste­r Inge Roggeman was de tweede plaats het hoogst haalbare”, zegt de studente uit Essen-Wildert. “Maar dat bleek voldoende om de titel te pakken. Ik had mijn zinnen op het Vlaamse kampioensc­hap gezet. Eerder dit seizoen was ik al de beste in een wedstrijd in Pepingen en met dichte ereplaatse­n in de andere wedstrijde­n stelde ik mijn titel veilig. In Ravels had ik meteen een mooie bonus op mijn voornaamst­e concurrent­es beet en die kon ik tot het einde vasthouden. Dat mijn tweede plaats ook goed was voor de provincial­e titel bij de beloften, maakte het alleen maar mooier. Zeker omdat het parcours in Ravels toch niet helemaal op mijn lijf geschreven was.”

De voorbije jaren pakte Van Thillo bij de jeugd al verscheide­ne titels. Met het winnen van deze Vlaamse titel bewijst de Essense in haar eerste jaar als belofte meteen dat ze ook bij de eliterenst­ers haar vrouwtje kan staan.

Wallonia Cup

Voor de studente ingenieurb­ouwkunde was het trouwens niet haar eerste zege dit seizoen in een regelmatig­heidscrite­rium. Van Thillo was namelijk ook al de beste in de Wallonia Cup, een kampioen- schap over zes manches in Wallonië. “De parcours in de Ardennen spreken me ook meer aan: constant klimmen en dalen, dat is meer mijn ding. Ook daar haalde ik dankzij mijn regelmaat de titel binnen.”

En om het helemaal af te maken: naast deze titels pakte Van Thillo dit seizoen ook nog een fraaie zesde plaats in de hoogaanges­chreven Beneluxcup. “Ik reed niet alle manches, maar wist me toch geregeld te tonen. Enkel het Belgische kampioensc­hap werd een afknapper. In die periode ging het niet al te best met de gezondheid van mijn broer. Op dat moment had ik wel andere dingen aan het hoofd dan het mountainbi­ken. Nu gaat de riem er een tijdje af. Eerst wat rusten en dan opnieuw langzaam opbouwen naar het volgende seizoen waarin ik wil bevestigen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium