Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Overstap geeft me gerust gevoel”

Bevelse Marthe Truyen trekt naar de ploeg van TelenetFid­ea

- (mabe)

Een weekend met gemengde gevoelens werd het voor Marthe Truyen. Door pech greep de Bevelse zaterdag nog naast de zege op de cross van Neerpelt. Maar een dag spoelde de belofte dat op imponerend­e wijze door met de zege op De Moedige Veldrijder in Kasterlee.

“Ik had echt gepiekt naar de wedstrijd in Neerpelt”, zegt Truyen. “Ik wilde er mijn achttiende verjaardag in stijl vieren en met de bloemen huiswaarts keren. Maar in de eerste bocht kon ik mijn ambities al opbergen en was mijn wedstrijd voorbij. Een andere renster knalde in mijn achterwiel, de spaken vlogen in het rond. De teleurstel­ling was ongeloofli­jk groot.”

Maar één dag later was het dus wel raak. In Kasterlee reed Truyen alle frustratie­s van zich en pakte ze solo haar eerste overwinnin­g van het seizoen. “Frustratie­s zou ik het niet noemen. Noem het eerder revanche voor dat onrecht. In Kasterlee had ik na de derde bocht al een kleine kloof en tot mijn verbazing kon ik die vrij simpel uitdiepen. Zo kon ik dan toch die eerste zege van het seizoen pakken, zij het met een dag uitstel.”

TelenetFid­ea

Met de zege bevestigt Truyen haar goede vorm van de laatste weken. “Ik had tot nu toe een regelmatig seizoen, veel beter dan vorig jaar. Ik heb me veel beter voorbereid en rust genomen als dat nodig was. Zo rijd ik dit seizoen al de hele tijd met het goede gevoel rond. Al komt dat ook wel omdat ik nu al weet dat ik op 1 maart 2018 aan de slag kan bij de ploeg van Telenet-Fidea. Ik kijk nu al uit naar mijn overstap.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium