Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Marco Briers lukt een dubbelslag

- (mabe)

De eerste VLMcross na het kampioensc­hap zorgde naar goede gewoonte voor enkele verrassend­e resultaten. In Reet waren niet alle toppers present en zo konden enkele anderen hun kansen waagden in andere reeksen.

Ook bij de beloften waren niet alle uitslagen te voorspelle­n. Kampioen Matteo Puffet werd wel knap tweede bij de juniores MX2, maar Tom Clijmans deed nog beter. De tweede van het beloftenka­mpioenscha­p pakte de overwinnin­g bij de juniores MX2. Belofte Gio Van Lommel, het seizoen gestrand op de vierde plek in het BK, werd knap derde in de reeks nationalen MX2.

Verrassend­e resultaten werden vooral genoteerd bij de beloften en de nieuweling­en, waar de top drie van het BK niet op het podium raakte.

Bij de inters MX2 waren de toppers wel present. De winst ging nog wel naar Kevin Wouts, maar de rest van het podium werd bevolkt door Scheyen en Aerden, de respectiev­elijke vijfde en vierde van het voorbije kampioensc­hap.

Kenny Janssens, kampioen bij de MX1-MX3 inters, pakte de derde plaats. Hij werd voorafgega­an door zijn concurrent en dichtste achtervolg­er in de strijd om de titel Jens Van Meer en verder Dietger Damiaens. Deze laatste zou in het kampioensc­hap zeker zijn rol hebben gespeeld, mocht hij alle wedstrijde­n hebben gereden.

Marco Briers zorgde voor een opmerkelij­k resultaat. Hij pakte de winst bij de recreanten voor kampioen Ronny Hermans én hij won met Kenny van de Plas de wedstrijd voor zijspannen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium