Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zaterdag scherp aan aftrap verschijne­n”

- (hf)

“In een wedstrijd als deze moet je het verschil kunnen maken met balbezit”, zei Marc Brys. “Dat is ons vandaag niet gelukt. Na twee gelukte passes leden we balverlies. En dat tegen een ploeg die graag uitpakt met krachtvoet­bal.”

“Tubeke is een fysiek sterke ploeg die de duels niet schuwt. We moesten hier voetballen­d onderuit trachten te geraken, maar dat lukte niet. In het begin van een match sluipt zoiets in de ploeg en dan het vaak moeilijk om dat te veranderen. Heeft dat te maken met een gebrek aan concentrat­ie? Met onvoldoend­e recuperati­e? Ik weet het niet. We legden tot nu toe een mooi parcours af, maar alles kan snel veranderen.”

“Ik wil het niet als verontschu­ldiging inroepen, maar het gras stond alweer behoorlijk hoog en er werd duidelijk ook niet gesproeid. De Proximus League eist dit nochtans wel. Dat lijken details, maar voor een ploeg als de onze, die het moet hebben van een snelle balcircula­tie, is dat allesbehal­ve bevorderli­jk.” “Zaterdag wacht Cercle Brugge, maar dat is geen belangrijk­ere wedstrijd dan een andere. Ook in Brugge moesten

we winnen (Beerschot Wilrijk won in Brugge met

0-1, red.), net als vandaag. Om maar te zeggen dat alle matchen belangrijk zijn. De voorbereid­ing zal kort zijn. Het wordt een kwestie van scherp aan de aftrap te verschijne­n.”

 ??  ?? Swinkels omhelst doelman Romo, die
opnieuw de nul hield.
FOTO PHOTO NEWS
Swinkels omhelst doelman Romo, die opnieuw de nul hield. FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium