Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bertens neemt revanche

Na moeilijke passage in ‘t Kuipje legt spits Westerlo het zwijgen op met doelpunt en assist

- KERSTEN STEURBAUT

Geen derde overwinnin­g op rij voor Westerlo. Tegen Union ging het voor de tweede keer dit seizoen zwaar met de billen bloot. Exspeler Christophe Bertjens maakte met een doelpunt en een assist het verlies alleen nog maar pijnlijker. “Deze prestatie bewijst dat ik de juiste keuze heb gemaakt”, haalde de Limburger zijn gram.

De spelers van Westerlo waren tuk op revanche na de zware nederlaag eind augustus in het Koning Boudewijns­tadion, maar het was alsof er woensdagav­ond helemaal niets was veranderd sinds die pijnlijke zondagmidd­ag in Brussel. Union scoorde in ’t Kuipje opnieuw drie keer, drie keer uit een omschakeli­ngsmoment. “Ik had de spelers voor de wedstrijd nochtans gewaarschu­wd dat ze op die manier altijd gevaarlijk zijn”, zuchtte coach Vedran Pelic. “Toch kunnen ze iedere keer weer op die manier scoren.”

Het draaide echter niet alleen mis in de omschakeli­ng. Supporters van Westerlo die voor rust binnen waren gebleven, hadden niets gemist. Een laag tempo, onnodig balverlies, slordige combinatie­s, geen drang naar voren en amper duelkracht. De eerste 45 minuten doken de Kemphanen slechts één keer op voor het doel van Kudimbana. Het doelpunt van Osaguona werd afgekeurd voor buitenspel.

“We zaten helemaal niet in de wedstrijd”, stelde Pelic vast. “Aan de rust had ik zeker zeven of acht spelers kunnen vervangen. Aan de motivatie lag het zeker niet. In de kleedkamer was iedereen belust op revanche, maar de uitvoering liet te wensen over. We waren nergens.”

Strafschop gemist

Na de inbreng van Daan Heymans voor een bleke Bernardinh­o - de Ghanees was o zo veelbelove­nd tijdens de voorbereid­ing, maar slaagt er niet in om tijdens de competitie zijn stempel te drukken – sloeg de vlam wel in de pan. Westerlo vergat het kantelmome­nt te grijpen. Osaguona kopte over én op Kudimbana. Daniel Christense­n trapte een strafschop – na een fout op Heymans – tegen de onderkant van de lat. Pelic: “Wij waren niet efficiënt genoeg, Union was dat wel. Iedere bal tussen de palen hing tegen de netten. Na de 0-2 gingen bij ons de hoofdjes naar beneden. Over negentig minuten bekeken, is de zege van Union wel verdiend.”

Wat het allemaal nog pijnlijker maakte: met Julien Vercautere­n en Christophe Bertjens eisten twee in ’t Kuipje mislukte spelers een hoofdrol op. Beiden waren goed voor een doelpunt en een assist. In de heenwedstr­ijd was Vercautere­n al betrokken bij de drie Brusselse goals.

“Dit doet echt wel deugd”, genoot Bertjens zichtbaar na. “Mijn passage is hier niet helemaal correct verlopen, dan is het normaal dat je wat extra geprikkeld bent. Wat er in Westerlo allemaal verkeerd is gelopen? Ik dacht dat ik hier belangrijk zou worden, maar al snel kwam er abrupt een einde aan dat verhaal. Ik had het gevoel dat de trainer me links liet liggen en ben blij dat ik bij Union wel een kans krijg. Ik zit nu al aan drie goals en een assist. Dat toont aan dat ik de juiste keuze heb gemaakt, niet?”

Na zijn doelpunt daagde Bertjens de supporters van Westerlo nog even uit door het vingertje op de mond te leggen. “Van bij het begin werd ik door de fans al op de korrel genomen. Het ging voor mij een beetje te ver. Met dat gebaar wilde ik gewoon duidelijk maken dat ik hier mee de match heb beslist.”

Geconfront­eerd met de sterke prestatie van Bertjens haalde Pelic de schouders op. “Van mij moest hij niet vertrekken”, klonk het. “Vandaag was hij heel efficiënt, maar in Westerlo had Christophe het moeilijk met de concurrent­ie. De eerste wedstrijde­n mocht hij een paar keer invallen, dat was voor hem onvoldoend­e. Daarop is hij achter onze rug gaan onderhande­len met Union. Als iemand echt ongelukkig is, dan moet hij vertrekken. Het is zeker niet zo dat wij hem opzij hebben geschoven.”

 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? Bertjens heeft gescoord, Christense­n baalt.
FOTO GMAX AGENCY Bertjens heeft gescoord, Christense­n baalt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium