Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ja, Lierse moet waakzaam zijn want…

-

NA ACHT MATCHEN NOG STEEDS GEEN TYPEPLOEG

Na acht matchen overheerst op het Lisp nog steeds de zoektocht naar een typeploeg en een vast systeem. De voortduren­de rotaties hebben het vertrouwen van de al wankele spelersgro­ep geenszins bevorderd. En dus lijkt het geen slecht idee om stilaan definitiev­e keuzes te maken in de kern. Geen makkelijke opdracht voor coach Fred Vanderbies­t, want door het grote kwaliteits­verlies van de voorbije maanden is het middelmaat troef in Lier.

NOG GEEN ENKELE ‘CLEAN SHEET’

Lierse slikte in liefst zeven van zijn acht competitie­matchen telkens minimaal twee tegengoals. Onmogelijk om met zo een rapport veel wedstrijde­n te winnen. Het is allerminst verwonderl­ijk dat de Pallieters nog steeds op een eerste ‘clean sheet’ azen. Met vier verdediger­s, met vijf man achterin: hoe het ook speelt, Lierse incasseert goals. Met de voetbalwet in het achterhoof­d dat alles begint met een goede organisati­e, de eerste grote opdracht voor Fred Vanderbies­t.

TWAALFDE MAN IS HET GRONDIG BEU

In bosjes haakten ze de voorbije seizoenen af. Zij die het overleefde­n, lijken week na week hun fut te verliezen. Zondag lieten de fans van Lierse nog een keer alle opgekropte frustratie­s de vrije loop, maar eerder dit seizoen was het al te vaak een dooie boel op een ondermaats bezette Lisp. Lusteloos en gelaten ziet de twaalfde man van Lierse de toekomst tegemoet na zoveel jaren van kommer en kwel onder het juk van Maged Samy. En dat net op het moment dat de spelersgro­ep een steuntje in de rug meer dan ooit van doen heeft.

OVERNAME ZAL OP ZICH LATEN WACHTEN

Houdt de sportieve malaise aan, dan zal dat geen goede zaak zijn voor een mogelijke overname. Die zal pas echt doorgang kunnen vinden wanneer de Pallieters niet langer met een degradatie naar het amateurvoe­tbal flirten. Van die zekerheid is Lierse momenteel nog een eind verwijderd. De druk op de spelersgro­ep zal alleen maar toenemen wanneer de slechte resultaten blijven aanhouden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium