Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nee, Lierse hoeft nog niets te vrezen want…

-

GROEP TELT VOLDOENDE ERVARING

Met Fréderic Frans, Ludovic Buysens, Koen Weuts, Thomas Wils, Ivan Yagan en Aurélien Joachim beschikt Lierse over voldoende door de wol geverfde voetballer­s om zijn hachje te redden. Kerels die ook in staat moeten zijn de rust in de groep te bewaren. Het zijn bijna allemaal jongens met een hart voor de club. Ook dat moet Lierse helpen.

OOK ANTWERP GING VORIG SEIZOEN MET 10 OP 18 VAN START

Opmerkelij­k: Antwerp, momenteel aan de slag in de Jupiler Pro League, deed exact een jaar geleden nauwelijks beter dan het huidige Lierse. De Great Old puurde vorig seizoen uit zijn eerste acht matchen in 1B amper twee overwinnin­gen, vier gelijke spelen en twee nederlagen. Niemand die op dat moment ook nog maar een stuiver gaf om de promotieka­nsen van de Sinjoren. Maar begin maart stonden ze dus wel op het podium.

TUBEKE VOETBALT NOG SLECHTER

Ook al ging Lierse in het Stade Leburton met 20 onderuit, Tubeke is zonder enige twijfel het lelijke eendje van 1B. De WaalsBraba­nders verloren liefst vijf van hun acht wedstrijde­n en scoorden daarin amper vijf doelpunten. Het 40verlies bij Beerschot Wilrijk mocht dan hard aankomen op het Lisp, de slippartij in Tubeke was zonder twijfel de grootste teleurstel­ling van deze competitie.

OVERNAME MOET SPORTIEVE RUST EN NIEUWE ‘DRIVE’ BRENGEN

De hoop op het Lisp leeft om een overname tegen het einde van het jaar rond te krijgen. Dat zou sportieve rust en misschien zelfs nieuwe mogelijkhe­den moeten brengen. De competitie mag dan ver gevorderd zijn, het zou een positief gegeven kunnen betekenen. Al ondervindt de spelersgro­ep momenteel niet al te veel hinder van de extrasport­ieve beslommeri­ngen, want aan alle verplichti­ngen wordt door het bestuur voldaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium