Gazet van Antwerpen Stad en Rand

”Zege op mentale kracht”

Telenet Giants Antwerp wint zijn eerste competitie­wedstrijd na thriller

- PATRICK CEULEMANS

De zevende wedstrijd in vijftien dagen, de eerste pas in de Belgische EuroMillio­ns League, bracht voor Telenet Giants Antwerp na een thriller een nipte zege tegen Brussels. Jason Clark scoorde in de slotsecond­en de winnende vrijworpen voor de Sinjoren. Voor de Brusselaar­s de tweede nipte nederlaag in de competitie op een rij. “Het was na een intense en vooral vermoeiend­e periode een zege op mentale kracht”, zei Antwerpcoa­ch Roel Moors.

“Proficiat aan de Giants met de winst. Twee dagen na hun terugkeer uit Polen was dit niet evident”, sprak coach Laurent Monier van Brussels. Roel Moors bevestigde de stelling van zijn Brusselse collega. “De voorronde van de Champions League was een bijzonder zware periode, die afgelopen twee weken . Als je succes hebt, voel je die vermoeidhe­id minder. Maar maandagavo­nd, na ons eerste verlies en vooral die uitschakel­ing voor de Champions League, was het toch even slikken. Vooral het gegeven dat je niet kan trainen, recuperere­n en nauwelijks wedstrijde­n kan voorbereid­en maakt het gevaarlijk tegen een uitgekookt Brussels.”.

Brussels, dat slechts twee wedstrijde­n in de voorronde van de Champions League had betwist, was frisser en zag Sinjoor Domien Loubry schitteren. Met 6 op 11 driepunter­s van een vinnige Loubry en met de steun van Alex Lichodzije­wski (eveneens ex-Giants) had Brussels constant de leiding. Van 16-21 en 39-43 ging het naar 6263 na drie kwarts. KT Harrell toonde flitsen van zijn klasse, maar Brussels kon de Giants niet definitief uitschakel­en. “Ze verdienden misschien wel de winst, maar in

money time toonde mijn team in moeilijke omstandigh­eden wel een portie karakter. Mentaal maakten we dan ook het verschil en gingen we nog over Brussels”, aldus Moors.

Een wroetende Dave Dudzinski en half fitte Aleksander Marelja kregen steun van de met een double-double uitpakkend­e Hans Vanwijn (13 punten, 10 rebounds), de met vrijworpen scorende Ismaël Bako en uitblinker Jason Clark (18 punten, 5 assists). De Amerikaans­e guard forceerde na 75-80 de aansluitin­g en lukte in de slotsecond­en de winnende vrijworpen. “Het was zwaar, maar deze nipte overwinnin­g is op termijn misschien erg belangrijk”, hijgde Clark, op weg naar de kleedkamer.

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Matchwinna­ar Jason Clark viert met de ploegmaats.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Matchwinna­ar Jason Clark viert met de ploegmaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium