Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mooie evolutie doorgemaak­t”

Trainer Jeroen Rymen tevreden over eerste jaar bij Amigos

- SVEN PERSOONE

De vrouwen van Amigos Zoersel braken in de heenronde van vorig seizoen geen potten. Pas in de terugronde kwam geelzwart echt op toerental met als eindresult­aat een knap Europees ticket in de playoffs. Die goede vorm moet vanaf zaterdag worden doorgetrok­ken bij de start van een nieuwe campagne.

De sterke terugronde vorig seizoen leverde Amigos na de reguliere competitie een mooie zevende plaats op, net achter Tongeren en een straatleng­te op de top vijf. Het beste hadden de troepen van trainer Jeroen Rymen echter voor de play-offs gehouden. Eerst ging Tongeren voor de bijl. Nadien moest ook Gent eraan geloven, dat nochtans derde was aangekomen en twintig punten meer telde. Het was uiteindeli­jk Oostende dat de Amigos-trein stopte, maar in Zoersel waren ze al lang tevreden met een vierde plaats en een bijbehoren­d Europees ticket.

“Van de negende plaats na de heenronde naar de vierde plaats op het einde van het seizoen. Dan weet je dat we een mooie evolutie doorgemaak­t hebben”, zeg Jeroen Rymen. “Die vierde plaats was volgens mij ook het hoogst haalbare. Na onze moeizame start hadden we dat niet meteen meer verwacht, maar uiteindeli­jk werd het nog een mooi seizoen. Ook voor mij was het leuk om dit te realiseren in mijn eerste jaar op dit niveau. Voor het komende seizoen kan ik het niveau moeilijk inschatten. Veel ploegen zijn vernieuwd en ik heb het gevoel dat er een zekere nivellerin­g heeft plaatsgevo­nden. Al zullen er opnieuw wel enkele toppers bovenuit steken. We hebben een ploeg die wil leren en waarmee we nog heel wat stappen kunnen zetten. We moeten heel wat nieuwe speelsters inpassen, maar er is hard gewerkt en de voorbereid­ing verliep eigenlijk goed. We hebben nog even de tijd, maar willen een eerste keer pieken tijdens onze Europese campagne. Het zou leuk zijn als we daarin een ronde verder kunnen geraken. In de competitie proberen we uiteraard zo veel mogelijk goede matchen te spelen, maar de echte focus ligt opnieuw op de play-offs. Dan worden de prijzen uitgedeeld. En dan zouden we tussendoor graag ook nog eens schitteren in de Beker van België. Al zal dat uiteraard ook afhangen van de loting.”

 ?? FOTO RR ?? De vrouwen van Amigos in actie tijdens de voorbereid­ing tegen het Nederlands­e Peelpush. Van links naar rechts: Lisette Hoff (4), Ellen De Roeck (14), Hélène Mertens (2), Tara Lauwers (3) en Lotte Penders (10).
FOTO RR De vrouwen van Amigos in actie tijdens de voorbereid­ing tegen het Nederlands­e Peelpush. Van links naar rechts: Lisette Hoff (4), Ellen De Roeck (14), Hélène Mertens (2), Tara Lauwers (3) en Lotte Penders (10).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium