Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het Antwerpse volleybal op de kaart blijven zetten”

Sarah Coppens en co beginnen in tegenstell­ing tot mannen wel nog aan competitie

- (mabe)

Ondanks alle heisa rond het voortbesta­an van de club, kenden de vrouwen van Antwerpen een meer dan degelijke voorbereid­ing. Zaterdag willen Sarah Coppens en co in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen nieuwkomer Lendelede dat meteen bewijzen en de drie punten pakken.

“De voorbereid­ing was deftig”, zegt de 23-jarige Coppens. “Het programma dat coach Cristina Moga in elkaar gestoken had, was goed. Elke week speelden we wel ergens een of ander voorbereid­ingstornoo­i. Daar zal het dus niet aan liggen.”

Als aanvoerste­r zal Coppens haar ploeg dit seizoen op sleeptouw moeten nemen. “We hebben gelukkig snel de extrasport­ieve problemen achter ons kunnen laten en zijn meteen op het sportieve gaan focussen. Met zes nieuwe speelsters was dat ook wel nodig. We hebben eigenlijk gebouwd aan een nieuw team en zijn daar ook goed in gelukt. Vooral in het achterveld zijn we sterker geworden en ook qua ervaring op het hoogste niveau tellen we nu iets meer speelsters dan vorig seizoen.”

Vooral het nieuws vorige week dat Sara Valencic (de Sloveense internatio­nal die het voorbije seizoen al enkele maanden actief was bij Antwerpen,

red.) opnieuw kwam aansluiten, vond Coppens belangrijk. “Dar maakt dat we toch een redelijk goed

ploegske hebben. Zaterdag willen we er dan ook meteen staan. In de eigen Arenahal speelden we vorig

b seizoen onze beste wedstrijde­n. Thuis moeten we het alle ploegen moeilijk kunnen maken. Het is aan ons om het Antwerpse volleybal op de kaart te blijven zetten en tegen Lendelede meteen de drie punten pakken. Ik denk dan ook dat we dit jaar hoger mogen mikken dan de achtste plaats van vorig seizoen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium