Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik krijg hier veel meer respect”

Anthony Goetgeluck heeft geen spijt van overstap naar Soba

- LUDO HENDRICKX

Soba is het seizoen prima gestart. Pas vorig weekend verloor de Kielse club voor de eerste keer dit seizoen. Op bezoek bij Neufchâtea­u werd het 7067. De komst van Anthony Goetgeluck zit daar ongetwijfe­ld voor veel tussen. Samen met zijn ploegmaats ontvangt hij zondag Waregem.

“En dan zit er nog een heel verhaal achter die nederlaag in Neufchâtea­u”, zegt Goetgeluck. “We vertrokken met meerdere auto’s naar Wallonië. Maar door een fout adres in de gps kwamen we met twee wagens uit in Verviers. Toen we daar nergens een sporthal vonden, namen we contact op met de anderen. Zij waren wel op het juiste adres aangekomen. Bleek dat we bijna anderhalf uur verkeerd waren gereden. We hebben uiteindeli­jk drie en een half uur gereden. De wedstrijd begon dan ook met een kwartier vertraging. Tot overmaat van ramp was Mitchell Gorremans ook nog geblesseer­d. Maar goed, dan nog vonden we geen antwoord op het driepuntsh­ot van Neufchâtea­u.”

Voor veel mensen was de overstap van Goetgeluck vorige zomer naar Soba een verrassing. “En dat was het eigenlijk voor mezelf ook. Ik was van plan om in Leuven te blijven. Het bestuur wou echter dat ik vertrok, alleen liet het dat vrij laat in de transferpe­riode weten. Ik had toen al enkele clubs afgewezen en het voorstel van Soba leek mij op dat moment de beste optie. Ik heb geen spijt van mijn keuze. Ik krijg hier veel respect, dat ontbrak wel eens in eerste klasse. Daar werd je als gemiddelde Belg anders behandeld. Hier vormen we met de spelersgro­ep wel een grote familie.”

En ook sportief vlak heeft de exspeler van Leuven Bears geen spijt van zijn overstap naar het Kiel. “Sportief doe ik nu dingen die in eerste klasse niet konden. Ik mag nu ook moeilijke shots nemen. Ze vallen natuurlijk niet altijd binnen, maar het is wel leuk dat ik het mag proberen. Met deze groep willen we dit seizoen toch mee bovenaan eindigen. De play-offs zijn een must. En we zouden ook graag plaatsen 7 en 8 vermijden, omdat je dan meteen tegen de beste ploegen uitkomt in de eindronde. De komende weken krijgen we met Waregem, Ieper, Oxaco en Gembo vier topmatchen op rij voorgescho­teld. In die wedstrijde­n willen we onze goede start bevestigen. Hopelijk recuperere­n we Mitchell Gorremans volgend weekend al. Dat scheelt toch.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Anthony Goetgeluck aan het werk op training bij Soba.
FOTO GOYVAERTS Anthony Goetgeluck aan het werk op training bij Soba.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium