Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Natuurlijk moet het tij stilaan gaan keren”

Tim Verhoeven en nieuwkomer Basket Malle kennen moeizame start in tweede landelijke

- (mas)

Basket Malle heeft met een één op vijf zijn start als nieuwkomer in tweede landelijke wat gemist. Met Stevoort komt er zondag opnieuw een taaie tegenstand­er op bezoek.

“Ik denk niet dat er veel gemakkelij­ke tegenstand­ers zijn in deze reeks”, zegt Tim Verhoeven. “Alleen tegen Ekeren B konden we met overtuigin­g winnen. Tegen leider Mol afgelopen weekend waren we kansloos. We waren gewoon niet goed genoeg. De andere drie wedstrijde­n verloren we wel, maar waren we dicht bij de winst. Met slechts één overwinnin­g staan we voorlopig onderaan, maar met iets meer geluk hadden we een stuk hoger kun- nen staan. Natuurlijk moet het tij stilaan gaan keren als we geen heel seizoen tegen de degradatie willen vechten.”

Als nieuwkomer in tweede landelijke moet Basket Malle zich ook aanpassen aan het niveau. Verhoeven: “Maar daar heb ik wel vertrouwen in. De jonge spelers hebben nog veel groeipoten­tieel. Hopelijk kunnen we snel een stap vooruit zetten en ons niveau opkrikken. Vorig seizoen maakten we dezelfde foutjes, maar wonnen we nog wel nipt. Nu liggen dezelfde details aan de basis van een nipte nederlaag. Daarin moeten we als ploeg nog groeien.”

Met zijn 37 jaar is Verhoeven de ervaren man in een vrij jonge ploeg. Toch is hij meestal nog goed voor dubbele cijfers. “Ik had eigenlijk niet meer gedacht om nog in tweede landelijke te spelen. Op het aanbod om er nog een seizoen bij te doen, ben ik graag ingegaan, omdat het echt een geweldige groep is. Tot hiertoe kan ik geregeld nog wat bijbrengen op het terrein, ook daar ben ik dus tevreden over. De goede sfeer in de ploeg is heel belangrijk, zeker omdat we dit seizoen meer zullen verliezen dan we gewoon zijn.”

“Met Stevoort krijgen we zondag opnieuw een sterk team op bezoek. We kennen de ploeg nog niet zo goed, maar onze coach heeft ze wel al aan het werk gezien. Ze staan mee bovenaan, al moeten we thuis altijd proberen voor de winst te gaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium