Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met onze inzet en grinta komen die resultaten wel”

Ward De Coster panikeert niet na mindere start Fellows B

- (luhe)

Heel veel succes heeft Ward De Coster met zijn Fellows B dit seizoen nog niet gekend. Alleen van Lommel wisten de Ekeraars voorlopig te winnen.

“Toch blijf ik positief”, zegt de Ekerse coach. “Ik zie alles evolueren en heb hier een goed gevoel bij. Ik zie heel veel inzet en grinta. Op deze jonge groep zit nog veel rek. En laten we niet vergeten: we hebben ook al pech gehad met geblesseer­den. Op een gegeven moment schoot er van de sterkhoude­rs van vorig jaar slechts één speler over.”

Zaterdag krijgt Fellows het bezoek van Tessenderl­o. Net als de Ekeraars een ploeg die onderin staat. De Coster beseft dan ook het belang van die wedstrijd. “Die moeten we winnen. Dat heb ik ook zo tegen mijn spelers gezegd. Uiteraard kunnen we een eventuele fout nog rechtzette­n dit seizoen, maar we willen toch zo snel mogelijk in die veilige buik van het klassement zitten.”

Voor De Coster is het in Ekeren zijn eerste seizoen als hoofdcoach. De vorige jaren was hij assistent van Raf Vervoort, die nu werkzaam is bij Oxaco. “Maar we hebben nog heel veel contact, hoor. Raf is een vriend voor het leven. k heb veel van hem geleerd, maar probeer het nu toch ook mijn eigen touch te geven. Zo wil ik verschille­nde van onze jonge gasten klaarstome­n voor het grote werk in de tweede of zelfs eerste ploeg van Fellows. We zitten nu wel in een dipje, maar ik merk toch dat de andere ploegen niet graag tegen ons op het veld komen. Met onze inzet zullen de resultaten uiteindeli­jk wel komen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium