Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mensen veranderen niet, dus geen sprake van aanpassing”

Voor Raf Vervoort voelde terugkeer als thuiskomen

- (luhe)

Na twee jaar Fellows keerde coach Raf Vervoort deze zomer terug naar zijn oude liefde Oxaco. Het voelde voor hem aan als thuiskomen.

“Voor ik naar Ekeren vertrok, was ik hier vijftien jaar actief, zowel bij de jeugd als bij de eerste ploeg”, begint Vervoort. “Alleen Nick Celis en Bert Van De Broek had ik nog nooit in mijn groep. Al de andere jongens ken ik al jaren. En mensen, die veranderen niet veel, dus van aanpassing was er geen sprake. We mogen wel stellen dat, op uitzonderi­ng van onze openingsma­tch op Ieper, het heel goed loopt. En dat is nodig, want er zijn hier jongens die heel hongerig zijn en volop voor de prijzen willen meespelen. Natuurlijk is daar ook wat geluk bij nodig, want er zijn heel wat ploegen aan elkaar gewaagd in deze reeks. Ik kan zo vijf of zes teams zeggen die voor de beste play-offplaatse­n gaan strijden.”

“Met Bert Van De Broek hebben we een grote aanwinst beet. Hij brengt vechtlust en scorend vermogen in deze groep en maakt ook ruimte voor andere jongens. Ons gevaar komt nu van alle kanten. Bovendien wordt er hard gewerkt. Het siert mijn spelersgro­ep hoe ze vorig weekend uit een verloren situatie (26-54 halfweg) toch terug in de match kwamen en met een nipte zege het veld konden verlaten. Volgend weekend zal het weer knokken zijn tegen Houthalen, een ploeg die na vier nederlagen met de rug tegen de muur staat.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium