Gazet van Antwerpen Stad en Rand

SintCecila swingt

- (jaa)

Koninklijk­e Harmonie SintCecila laat op Schoten Swingt deze zaterdag een andere kant van zich zien. De muzikanten worden voor de gelegenhei­d versterkt door de meest funky broertjes van Schoten: Dirk en Jo Cassiers.

Let Me Entertain You van Robbie Williams en Whole Lotta Rosie van AC/DC zijn niet meteen nummers die verwacht van een muziekmaat­schappij van 162 jaar. Toch staan ze op de setlist van Schoten Swingt 7, waarmee de Cecilianen onder leiding van dirigent Niko Deman zaterdag behoorlijk tekeer zullen gaan in De Kaekelaar. “Voor mij is dat geen verrassing”, zegt voorzitter Geert Valgaeren. “Onze muzikanten zijn van alle markten thuis. Ik ben ook heel blij met de extra versterkin­g op deze swingende avond. De Schotense broers Dirk en Jo Cassiers wisten niet dat we hen allebei warm hadden gemaakt voor een gelegenhei­dsoptreden. Het wordt vast genieten van die familiereü­nie.”

Dirk Cassiers is een echt showbeest. Dat bewees hij tijdens een van de eerste edities van het tv-programma

The Voice en dat doet hij nu nog steeds regelmatig als een van de Grungblave­rs en aan de zijde van Erik Goossens tijdens de Wednesday Night Jams in Wijnegem. ‘Broertje’ Jo is rustiger van aard, maar kan dingen met een gitaar die maar weinigen hem nadoen. De beroepsmuz­ikant de vaste begeleider van Stan Van Samang.

Schoten Swingt, 7 oktober vanaf 20u in De Kaekelaar. Tickets: 0497.33.38.47

 ??  ?? FOTO JAA
FOTO JAA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium