Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Kane is beste spits van de Premier League”

Toby Alderweire­ld vol lof over zijn ploegmaat bij Tottenham

- (bla)

Wie is de beste spits van de Premier League? Die vraag schotelden we Toby Alderweire­ld gisteren voor. “Voor mij is dat Harry Kane”, zei de verdediger van Tottenham.

“Ik ben natuurlijk bevooroord­eeld omdat ik dagelijks met hem werk. Maar ik zou hem voor geen enkele andere spits willen ruilen. Ik zie hoe hij traint en hoe hij voor zijn sport leeft. Hij wil de beste ter wereld worden. Hij is sterk, gebruikt zijn lichaam, is tweevoetig en heeft een goed kopspel. Daarnaast is hij ook nog slim en werkt hij zich te pletter voor de ploeg. Vaak zie je bij een spits dat er één van die elementen ontbreekt. Kane heeft het allemaal.”

En Romelu Lukaku, staat die dan een trapje onder Kane?

“Nee, ik plaats hem in hetzelfde rijtje”, sprak Alderweire­ld snel. “Maar omdat ik niet dagelijks met hem train, kan ik hem niet vergelijke­n. Ze zijn ook heel verschille­nd als spits.”

Alderweire­ld kreeg ook een vraag over zijn ploegmaat Jan Vertonghen, die dinsdag het interlandr­ecord kan afsnoepen van Jan Ceulemans. “Ik vind het top voor Jan dat hij dat record kan breken”, zei Alderweire­ld. “Bovendien zal hij nog wel een tijdje internatio­nal blijven. Door de jaren heen zijn we naar mekaar toegegroei­d en echte vrienden geworden. Ik kan moeilijk zonder hem spelen. Als ik ooit naar een andere club ga, dan zal hij toch mee moeten (lacht).”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium