Gazet van Antwerpen Stad en Rand

BEERSCHOT WILRIJK “Eén mindere wedstrijd zit er altijd eens tussen”

- HUGO FRET

Slecht spelen en toch winnen. Ook na de zwakste prestatie van het seizoen mocht Beerschot Wilrijk in Tubeke met de drie punten pronken. Een laat doelpunt van Fessou Placca bezorgde paarswit in extremis een belangrijk­e zege. “Na onze intense voorbereid­ing is één slechte wedstrijd na verloop van tijd ergens normaal”, blijft coach Marc Brys de rust zelve.

Nee, een schoonheid­sprijs verdiende de wedstrijd van Beerschot Wilrijk in Tubeke zeker niet. Van het goede combinatie­voetbal van de laatste weken en maanden bleef maar weinig over. Maar de Mannekes pakten op het veld van de rode lantaarn wel de zege en deden zo meteen ook een prima zaak. In het klassement diepte paars-wit de voorsprong tot vijf punten uit op eerste achtervolg­er OH Leuven, dat dinsdag al met 0-3 was gaan winnen op het veld van Cercle Brugge. De Bruggeling­en volgen nu zelfs al op zes punten van Hernan Losada en co.

Maar zelfs dat zorgde in Tubeke tot weinig vreugde bij de spelers van Beerschot Wilrijk. Zij beseften dat ze zich na een draak van een wedstrijd erg gelukkig mochten prijzen dat ze toch nog de zege hadden kunnen pakken.

Sterke Romo

“Ach, we moeten ook niet gaan overdrijve­n”, sprak coach Marc Brys. “We kunnen het ook anders bekijken. We hebben opnieuw weinig kansen weggegeven. En als Tubeke dan toch eens tot aan ons doel kwam, konden we rekenen op een sterke doelman Romo. En kijk, iedere ploeg speelt weleens een slechte wedstrijd. Als je die dan toch nog winnend kunt afsluiten, moet je gewoon blij zijn. Eén mindere wedstrijd vind ik ergens zelfs logisch. Ons vorige seizoen eindigde pas in mei. Daardoor kenden we een erg korte, maar intense voorbereid­ing dit seizoen. We wilden toch vooral onze competitie­start niet missen. Dat is prima gelukt, maar misschien was deze wedstrijd daar een kleine weerbots van. Ik vind het dus niet onlogisch dat we na acht weken competitie­voetbal even minder scherp voor de dag kwamen en even minder snel recupereer­den. Zeker in een week waarin we op zeven dagen drie matchen moeten spelen. Het wordt nu dus vooral een kwestie om tegen morgen weer fris te zijn. Dan komt Cercle Brugge op bezoek en dat speelde zijn wedstrijd tegen OH Leuven toch een dag eerder dan wij. De match tegen Cercle wordt trouwens heel interessan­t. We hebben in Tubeke een goede zaak gedaan, maar we moeten op onze hoede blijven. In onze reeks, met slechts acht ploegen, kan alles snel veranderen.”

 ?? FOTO BELGA ?? Coach Marc Brys (links) viert de zege van Beerschot Wilrijk op het veld van rode lantaarn Tubeke met aanvoerder Hernan Losada.
FOTO BELGA Coach Marc Brys (links) viert de zege van Beerschot Wilrijk op het veld van rode lantaarn Tubeke met aanvoerder Hernan Losada.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium