Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik geloof dat we nu vertrokken zijn”

Dimitri Hairemans en Berchem hopen op nieuwe zege tegen Dender

- KRISTOF SOMERS

Zet Berchem ook de thuiswedst­rijd tegen Dender naar zijn hand? Als het van Dimitri Hairemans afhangt zeker wel. Het nummer tien van geelzwart speelt het liefst op de helft van de tegenstand­er om met assists te strooien en als het even kan een goaltje mee te pikken. Zeker nu zijn ploegmaats volop profiteren van zijn stilstaand­e fases.

Tot voor de wedstrijd van vorige week zaterdag tegen Châtelet liep het even wat minder met de vrijschopp­en en corners. Vanuit de tribunes stak hier en daar al even wat gemor de kop op. Maar kijk, Hairemans bleef het vertrouwen krijgen en schilderde vorige week met veel gevoel een voorzet op het hoofd van Matti Van Minnebrugg­en, die de 1-0 in doel verlengde. Zo zie je maar dat het kort bij elkaar kan liggen.

“Als speler weet je meestal zelf wel of het goed of slecht was in een wedstrijd”, vertelt Hairemans. “Ik was dan ook absoluut niet bezig met de reactie van supporters. Zij hebben natuurlijk recht om hun mening te geven, maar wij moeten enkel met ons hoofd bij de match zitten. Het is altijd leuk om met een assist uit te pakken zoals tegen Châtelet”, vervolgt de flankaanva­ller. “Die stilstaand­e fases zijn een belangrijk wapen. Maar ik denk dat we als groep het meest tevreden mogen zijn met ons spel in het algemeen. Drie goals maken en de nul houden doet deugd. Zo’n wedstrijd hadden we nodig om vertrouwen op te doen.” Staat de Berchemse trein nu definitief op de rails? “Ik geloof dat we nu vertrokken zijn, ja. Tegen Dender mogen we opnieuw thuis spelen. En voor eigen volk zijn we toch nog altijd wat sterker. Toch heb ik niet het gevoel dat wij als ploeg een uitcomplex zouden hebben. Je hebt de busreis die er bij een verplaatsi­ng bij komt kijken, maar eens op dat veld zou dat geen verschil mogen geven. Het is ook niet dat we plots in een kolkend Sclessin gaan spelen, hé.” “Na vijf wedstrijde­n kunnen we ons intussen een beeld vormen van de sterkte in deze reeks. Een vijftal ploegen steken er duidelijk bovenuit door hun ervaring, maar dat wil niet zeggen dat er tegen bijvoorbee­ld Heist (de match van volgende week, red.) niets te rapen valt. Met ons potentieel mogen we ons niet tevredenst­ellen met een plaats in de rechterkol­om.”

Ploegnieuw­s: positieve selectiepr­oblemen voor trainer Geert Emmerechts. Op Huysmans (heup) na is iedereen beschikbaa­r.

Kern: Appels, Djoum, Vande Velde, De Wilde, Van Minnebrugg­en, Absisan, Mauro, Hairemans, Carrez, Zorbo, Maluka Bimbo, Huntz, Nwokoro, Van den Heuvel, Verstraete­n en Van Kruijssen.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Dimitri Hairemans (rechts) viert met Matti Van Minnebrugg­en en Jelle van Kruijssen het eerste doelpunt van vorige week. Eindelijk was Berchem ook een keer beslissend op een stilstaand­e fase.
FOTO GOYVAERTS Dimitri Hairemans (rechts) viert met Matti Van Minnebrugg­en en Jelle van Kruijssen het eerste doelpunt van vorige week. Eindelijk was Berchem ook een keer beslissend op een stilstaand­e fase.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium