Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze ploeg kan in de eerste amateurkla­sse mee”

-

Het gaat Rupel Boom voor de wind. Met twaalf op vijftien zijn de Steenbakke­rs uitstekend gestart. Bovendien wordt er fris en aanvallend voetbal geserveerd. “We mogen zeker niet klagen over die eerste vijf matchen”, zegt Jamie Meseure.

“Al is dat uiteraard onze eigen verdienste”, aldus Meseure. “Wij zijn niet de ploeg die op een diefje wint. Rupel Boom neemt altijd en overal het initiatief. Zo gingen we 0-4 winnen op Olsa Brakel, dat in de eerste drie matchen nog geen doelpunt had tegen gekregen. Vorige week smeerden we leider Temse dan zijn eerste nederlaag aan. Nu komt het erop aan op dit elan door te gaan en ook Sint-Niklaas te kloppen.”

Je speelde vorig seizoen een reeks hoger bij Oosterzone­n. Hoe sterk schat je Rupel Boom in? Jamie Meseure: “Met deze kern zouden we in de hoogste amateurkla­sse nooit in de problemen komen. Dat weet ik zeker. Er zit heel veel voetballen­d vermogen in deze groep. Ik denk dat de meeste spelers probleemlo­os de stap naar een hogere reeks zouden verteren. Berchem draait nu ook rustig mee. Ik ben vorige week nog naar hen gaan kijken, maar die hebben geen betere ploeg dan wij.”

Van een aanpassing­speriode was er voor jou geen sprake. “Ik voelde me hier meteen thuis en miste nog geen minuut. Ik tekende al in februari. De club wist heel goed op welke posities ze er iemand wilden bijhebben en welk profiel de speler moest hebben. Urbain Spaenhoven kon me onmiddelli­jk overtuigen. Ik beklaag me de keuze absoluut niet. Ik denk dat we heel ver kunnen komen dit seizoen.” (pni)

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Jamie Meseure.
FOTO GOYVAERTS Jamie Meseure.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium