Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eerste thuiszege mag stilaan gaan komen”

Emanoel Nascimento Borges wil na driepunter in Hades nu ook bevestigen in eigen Jef Mermanssta­dion

- STIJN DRUANT

Geen reden tot euforie bij City Pirates vorige week na de zege tegen Hades. Dit weekend willen de Merksemnar­en voor eigen volk graag bevestigen. In het eigen Jef Mermanssta­dion mikt geelblauw tegen Duffel op een eerste thuiszege dit seizoen. “Al missen we wel heel wat belangrijk­e pionnen”, beseft youngster Manoel Nascimento Borges.

Stefan Delalieux is geschorst. Sterkhoude­rs Sababti, aanvoerder Kwik en Seifferman­n zijn allemaal geblesseer­d. Tel daar nog enkele twijfelgev­allen bij en je weet: City Pirates staat thuis voor een helse klus tegen Duffel. Maar toch beseffen Manoel Nascimento Borges en co dat ze in het eigen Jef Mermanssta­dion altijd iets meer kunnen. Ook al kwam er dat dit seizoen nog niet te veel uit. Twee keer speelden de Merksemnar­en al thuis, geen enkele keer konden ze voorlopig winnen. Volgt vanavond de kentering? “Het wordt alleszins een erg belangrijk­e wedstrijd”, zegt Borges. “Al heeft de winst in Hades ons wel vertrouwen gegeven. We kunnen opnieuw iets ‘losser’ voetballen. Ons oude, normale niveau sluipt er stilaan weer in. Maar goed, we mogen ook niet vergeten: we spelen een reeks hoger, het zal nog meer aankomen op karakter. Er zijn heel wat afwezigen, maar dan is het aan de anderen om zich te bewijzen. Zo simpel is het.”

Wennen op de flank

Ook voor Borges zelf was het nog geen al te best seizoen. De youngster heeft het niet makkelijk om zich aan te passen aan het niveau van tweede amateurkla­sse. “Ook ik zoek nog naar mijn beste vorm. Al liep het in Hades al beter. Eigenlijk zijn het geen excuses, maar mijn studies hebben daar zeker mee te maken. Bovendien speel ik voortaan ook op de flank. Niet meer in het centrum. Dat is toch ook even wennen. Maar ik werk hard om beter te worden. Ik wil belangrijk zijn voor City Pirates. Als we Duffel weten te kloppen, kunnen we weer wat vrijer ademen. Ik ben ervan overtuigd dat het nadien weer meer vanzelf zal gaan. Vorig seizoen hadden we ook een lastige start, en je weet waar het allemaal eindigde (City Pirates promoveerd­e via de eindronde, red.). Alleen moet de ommekeer er komen om weer echt aan voetballen te kunnen denken. Druk voelen we nog niet na die mindere start. Maar uiteraard zouden we stilaan toch een keer thuis moeten kunnen winnen. Het is simpel: na hard werken is City Pirates erin geslaagd om te promoveren en te staan waar de club staat. Dat mogen we niet uit handen geven. Het talent is aanwezig. Als de neuzen in dezelfde richting staan, ben ik ervan overtuigd dat het goedkomt.”

Ploegnieuw­s: Deboeure (enkel), Sababti (knieschijf), Seifferman­n (enkel) en Kwik (knie) zijn out. Delalieux is geschorst.

Kern: Borahsasar, Borges, Dreesen, El Jattari, Felix, Nesen, Nsumbu, Moussaoui, Roef, Schrauwen, Van Den Bogerd, Van Hove, Van Tongerlo, Van Zantvoort en Verboven.

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Emanoel Nascimento Borges. Ook de youngster van City Pirates kent aanpassing­sproblemen in tweede amateurkla­sse.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Emanoel Nascimento Borges. Ook de youngster van City Pirates kent aanpassing­sproblemen in tweede amateurkla­sse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium