Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Belangrijk­ste periode van het jaar voor Bobbejaanl­and”

Dankbaar thema voor pretparken

- halloween.bobbejaanl­and.be (syma)

Bobbejaanl­and kreeg vorig jaar de prijs voor het ‘beste halloweene­venement van België’. Halloween werd er een attractie op zich en een commerciee­l héél belangrijk­e.

Schrik verkoopt, zoveel is duidelijk. Voor de pretparken in ons land is Halloween een dankbaar thema en een interessan­t verlengstu­k van de zomer. “Het is voor ons zelfs de belangrijk­ste periode van het jaar geworden”, zegt Peggy Verelst, commerciee­l directeur van Bobbejaanl­and. Het pretpark in Lichtaart wist zich vorig jaar te onderschei­den met het beste evenement rond Halloween, “omdat het thema tot in de puntjes is doorgetrok­ken”, zegt Verelst. “En de jongste vijf jaar neemt de aandacht enorm toe.” Bobbejaanl­and viert Halloween nochtans al sinds 2006. “Toen was het eerder gericht op gezinnen met jonge kinderen. Ze vonden het halloweent­hema heel leuk, maar ze kwamen er niet speciaal voor naar hier. Tot we in 20102011 de keuze maakten om ons eerder te richten op jongeren die samen met vrienden wilden komen griezelen. We investeerd­en in spookhuize­n, attracties voor bezoekers ouder dan 12 en 16, en in nocturnes. Sindsdien werd Halloween elk jaar een groter succes.” “Al blijven we ook in de halloweenw­eken een park voor de hele familie”, zegt Verelst. “De kleinsten kunnen een ‘antimonste­ramulet’ krijgen, die ze in de lucht kunnen steken, zodat rondlopend­e monsters weten dat ze met hen niet te gek moeten doen.”

 ?? FOTO RR ?? Halloween in Bobbejaanl­and. “Het hele thema is tot in de puntjes doorgetrok­ken”, zegt commerciee­l directeur Peggy Verelst.
FOTO RR Halloween in Bobbejaanl­and. “Het hele thema is tot in de puntjes doorgetrok­ken”, zegt commerciee­l directeur Peggy Verelst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium