Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Elke verkeersov­ertreding is er één te veel”

-

Burgemeest­er Bart De Wever (NVA) heeft zijn schepenen gewezen op hun voorbeeldf­unctie inzake verkeersve­iligheid. Vorig jaar verzamelde­n de dienstwage­ns van de acht schepenen samen zo’n 37 verkeersbo­etes.

Het aantal verkeersbo­etes uitgeschre­ven voor overtredin­gen begaan door dienstwage­ns van de stad Antwerpen, gaat in dalende lijn. In 2015 ging het in totaal om 145 boetes. Vorig jaar waren dat er 127. Dit jaar zijn er tot op vandaag dertig verkeersbo­etes uitgeschre­ven. Tussen oktober vorig jaar en vandaag werden in totaal 62 verkeersbo­etes uitgeschre­ven waarbij een dienstvoer­tuig van de stad betrokken was. 23 daarvan waren voor overdreven snelheid.

Signaal geven

Bovenstaan­de cijfers hebben ook betrekking op de dienstwage­ns die acht schepenen ter beschikkin­g hebben. In 2015 ging het om 32 verkeersbo­etes met betrekking tot de voertuigen van de schepenen. Vorig jaar waren het 37 boetes en in 2017 zijn het er tot op vandaag tien. Bij elf boetes, tussen 1 oktober 2016 en vandaag, ging het om overdreven snelheid. Burgemeest­er De Wever, die zelf geen dienstwage­n heeft, tikte zijn schepencol­lege daarvoor op de vingers. “Elke verkeersov­ertreding is er één te veel”, zegt De Wever. “Zeker gezien de voorbeeldf­unctie van schepenen en onze bevoegdhei­d voor verkeersve­iligheid. Ik vond het dus ook belangrijk om een signaal te geven aan de schepenen.” Groen-gemeentera­adslid Wouter van Besien, die de cijfers heeft opgevraagd, is blij dat De Wever de schepenen op de vingers heeft getikt. “Zij hebben een voorbeeldf­unctie", zegt ook Van Besien. “Verkeersve­iligheid moet een prioriteit zijn. Ik ben blij dat ik met deze vraag dat inzicht heb doen groeien bij het stadsbestu­ur.” De verkeersbo­etes worden altijd door de overtreder zelf betaald. Elke Antwerpse schepen krijgt een dienstwage­n met chauffeur.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium