Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De dieptepunt­en van Lionel Messi bij Argentinië

-

17 augustus 2005

Lionel Messi maakte zijn debuut in een vriendscha­ppelijke interland tegen Hongarije. Zowat 43 seconden na zijn invalbeurt moest hij met rood naar de kant.

3 juli 2010

Argentinië werd na een 40nederlaa­g tegen Duitsland uitgeschak­eld op het WK in Zuid-Afrika. Messi scoorde geen enkele goal tijdens het tornooi. In Argentinië klonk de kritiek dat Messi minder gemotiveer­d zou zijn voor de nationale ploeg dan voor Barcelona.

16 juli 2011

Argentinië verliet de Copa America in eigen land al in de kwartfinal­es na strafschop­pen tegen Uruguay. Messi, die door de eigen fans werd uitgeflote­n, scoorde geen enkele goal. Zijn laatste goal voor Argentinië dateerde van maart 2009.

13 juli 2014

De bleke WKfinale van Lionel Messi tegen Duitsland valt als volgt samen te vatten: kort voor rust braakte hij op het veld, kort erna trapte hij een mooie kans voorlangs en in het slot trapte hij een vrije trap, een unieke kans op de gelijkmake­r, hoog over. Dat Messi de trofee van beste speler van het tornooi moest gaan ophalen, was eerder pijnlijk dan troostend.

21 december 2015

Fans van de Argentijns­e club River Plate beledigden hun landgenoot Lionel Messi in de luchthaven van Tokio en spuwden naar hem. Het incident vond plaats na de door Barcelona gewonnen finale van het WK voor clubs tegen River Plate.

26 juni 2016

Messi miste de eerste strafschop in de penaltyree­ks van de Copa Americafin­ale tegen Chili. Het was zijn vierde nederlaag in vier tornooifin­ales met Argentinië. Messi kondigde zijn afscheid als internatio­nal aan, maar zou terugkomen op die beslissing en in september opnieuw het shirt van Argentinië dragen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium