Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dat wordt weer een helse klus”

Telenet Giants Antwerp op zoek naar uitzege in Aalst

-

Telenet Giants Antwerp trekt vanavond naar het Forum van Aalst, waar het op zoek naar een tweede zege op een rij in de EuroMillio­ns League. “In Aalst winnen is altijd een moeilijke opgave”, waarschuwt assistentc­oach Christophe Beghin.

Coach Roel Moors kreeg er afgelopen zomer en naast assistent Thomas Crab met Christophe Beghin een nieuwe assistent-coach bij. Europees trekt Beghin altijd mee op verplaatsi­ng. Het duo Moors - Beghin oogt indrukwekk­end met samen zeven uitverkiez­ingen tot Belgische Speler van het Jaar, beiden lid van de Club 100 van de Belgian Lions en nationale titels en bekers. Twee jaar na Moors nam Beghin na achttienen seizoen afscheid als profspeler.

“Ik mis het spelletje op het parket, dat kan ik niet ontkennen. Maar de kans die ik van de Giants krijg om me als assistent te ontwikkele­n mag ik niet laten liggen. Ik ben bezig met mijn coachesdip­loma’s, ben coach van U21 en assistent van Giants Two en Telenet Giants Antwerp. Het is schitteren­d samenwerke­n met Thomas en Roel. Roel ken ik uiteraard al lang: we waren ploegmaats bij de Giants, Charleroi en vijftien jaar bij de Belgian Lions. Als speler besef je niet echt wat er allemaal voor een coach bij komt kijken. Ik vind het alvast boeiend. Analyses, voorbereid­ing, trainingen en de wedstrijde­n zelf.”

Telenet Giants Antwerp speelt zijn achtste wedstrijd in negentien dagen. “Na zes in de voorronde van de Champions League, met drie stevige reizen, de tweede in de Belgische competitie. Je zag woensdag tegen Brussels inderdaad de vermoeidhe­id. Dinsdag is er nog achtste finales van de Beker tegen tweedeklas­ser Charleroi B en dan staat er één week geen wedstrijd op het programma. Ideaal om de batterijen op te laden en om fris aan de eerste ronde van de FIBA Europe Cup (start 18 oktober in Sarajevo, red.) te beginnen. Maar eerst Okapi Aalstar. Dat speelt niet Europees, is fris en heeft na een twee op twee veel vertrouwen. Onder meer John Tofi afstoppen zal weer een helse klus worden”, aldus Christophe Beghin.

Kangoeroes Willebroek ontvangt kampioen Oostende

Kangoeroes Willebroek, dat de campagne startte met winst in Leuven, ontvangt vanavond kampioen Oostende. De ploeg van coach Damir Milacic ziet Sinjoor Anthony Chada zijn comeback maken. Thomas Creppy (dijbeen) en Marius Mwendanga (pols) zijn out. (cpm)

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Christophe Beghin op de bank als assistent van Roel Moors.
FOTO PHOTO NEWS Christophe Beghin op de bank als assistent van Roel Moors.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium