Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Na vier weken kreeg ik het lastig”

-

De Nederlands­e Caro Bouten (49) was de eerste deelnemer die introk in het containerd­orp. “Het was een bijzondere ervaring, ik zou het iedereen aanraden. Al was het soms ook wel lastig.”

Caro Bouten uit Nijmegen is verpleegku­ndige en psychosoci­aal therapeut. “Ik werk als zelfstandi­ge en ik had deze zomer geen opdrachten. Bovendien heb ik een tante die polio heeft gehad. Als verpleegku­ndige weet ik dat dit soort projecten belangrijk zijn. Ik had dus meerdere redenen om mee te doen.”

De eerste twee dagen zat Caro Bouten alleen met een begeleider in het containerd­orp. Toen zij goed reageerde op het vaccin kwamen er druppelsge­wijs deelnemers bij. “Ik heb veel geschreven aan een boek, maar we hebben ook wel samen opgetrokke­n. We hadden het geluk dat er een kok in de groep was, dus er werd lekker gekookt. Ik ben bijna elke dag gaan sporten omdat we verder weinig beweging hadden. Twee keer per week organiseer­den we een vrouwenavo­nd. We waren met drie vrouwen en twaalf mannen. Die avond mochten wij dan kiezen welke film we gingen kijken bijvoorbee­ld.”

Claustrofo­bisch

Caro Bouten vond het heerlijk dat ze een tijd in een prikkelarm­e omgeving kon verblijven. Ook de gesprekken met de psy- chologen be- vielen haar goed. “Daar heb ik ze- ker wat aan gehad. Je komt jezelf toch wel eens tegen.”

Eén keer werd Caro wakker met een claustrofo­bisch gevoel. “Toen heb ik mezelf toegesprok­en: Caro, je kunt hier gewoon naar buiten. Dat gaf me al rust. Na vier weken wilde ik wel naar buiten, maar omdat ik er als eerste was inge- stapt, moest ik toen nog een week blijven. Toen heb ik een sigaret opgestoken. Mijn zoon van 16 vond het ook genoeg geweest. Maar die ene week kom je dan ook nog wel door.”

Caro Bouten verdiende 10.000 euro met het haar deelname. “Geld dat ik gewoon gebruik om van te leven. Mijn inkomen als zelfstandi­ge is onregelmat­ig.” (mf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium