Gazet van Antwerpen Stad en Rand

WIELRENNEN

- (jpdv, wvo)

Theuns spurt naar derde plaats in

Ronde van Turkije. Edward Theuns (TrekSegafr­edo) is derde geworden in de eerste rit van de Ronde van Turkije. De etappe werd gewonnen door Sam Bennett (BoraHansgr­ohe). De Ier was de snelste in een massaspurt die ontsierd werd door een zware valpartij. De Italiaan Marco Benfatto (Androni) was tweede. Theuns werd perfect gepiloteer­d door zijn ploegmaat Van Poppel, maar moest in de laatste 150 meter de duimen leggen voor Bennett en Benfatto. Met amper 104 renners aan de start heeft de Ronde van Turkije een opmerkelij­k klein peloton. Bennett begint vandaag als leider

aan de tweede etappe.

*** Bjorg Lambrecht rijdt volgend jaar voor de profploeg van Lotto-Soudal. Hij maakt de overstap van de opleidings­ploeg.

*** Net als vorig jaar begint Peter Sagan zijn seizoen in de Tour Down Under (13-21 januari). Ook titelverde­diger Richie Porte zou er opnieuw zijn seizoen starten.

*** Sebastien Reichenbac­h (FdJ) mag drie maanden niet fietsen en ziet zijn voorbereid­ing op het nieuwe seizoen hierdoor flink verstoord. Reichenbac­h brak vorige week zijn elleboog en bekken bij een val in de Tre Valli Varesine. Hij beweert dat Moscon hem opzettelij­k deed vallen.

*** De Colombiane­n Betancur en Anacona hebben hun contract bij Movistar met twee jaar verlengd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium