Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Serena wil vier maanden na bevalling Australian Open winnen

-

Amper zijn de kaartjes beantwoord en de cadeautjes uitgepakt of kersverse moeder Serena Williams mikt al op een comeback. De 36jarige Amerikaans­e hoopt midden januari 2018, nauwelijks vier maanden na de geboorte van haar dochter, op de Australian Open weer een tennistorn­ooi te spelen.

Een keuze vol symboliek is dat. Serena Williams won begin dit jaar de Australian Open op het moment dat ze al acht weken zwanger was. Net voor het evenement had ze die zwangersch­ap vastgestel­d, maar slechts een handvol intimi was op de hoogte. Na de geboorte van Alexis Olympia stuurde Williams een opmerkelij­ke tweet de wereld in. “Fun fact. De initialen AO van mijn dochter zijn dezelfde als de Australian Open die we samen wonnen.”

Het toenmalige nummer 1 klopte zus Venus in de finale. Tijdens het hele tornooi had Serena geen enkele set laten liggen. Craig Tiley, tornooidir­ecteur in Melbourne, wreef zich al stevig in de handen. “Serena, gedreven als ze is, wil haar totaal aantal grandslamo­verwinning­en nog aandikken.” Momenteel staat de Amerikaans­e op 23 stuks. Een nieuwe triomf zou haar op dezelfde hoogte als recordhoud­er Margaret Court brengen. Tiley hield nog een slag om de arm. “Wij hebben een speciale relatie met de familie Williams. Serena heeft momenteel de training hernomen en we hebben nog enkele maanden voor de boeg. Zij zal zelf bepalen hoe fit ze is.”

 ?? FOTO RR ?? Serena en Alexis Olympia
FOTO RR Serena en Alexis Olympia

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium