Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerp moeizaam naar volgende bekerronde tegen Oostende

-

Spirou Charleroi B 83 Telenet Giants 90

Telenet Giants Antwerp heeft in de achtste finales van de Beker van België niet zonder moeite afstand kunnen nemen van Charleroi B, medeleider in tweede klasse. De Carolo’s smeerden vorig weekend Giants 2 nog een zware nederlaag aan: 8648. Clark en maats konden gisteren pas diep in het vierde kwart definitief afstand nemen.

De bezoekers namen een blitzstart en stonden na kwart 1 al met 15-30 voor langs de met driepunter­s uitpakkend­e Dennis Donkor. Door de afwezighei­d van Marelja en Bako moest Vanwijn vol aan de bak. Hans pakte uit met een schitteren­de doubledoub­le: 20 punten, 10 rebounds.

Kwart twee was voor de thuisploeg. Halfweg was de Giantsbonu­s gehalveerd naar 40-47. “We verdedigde­n plots niet agressief genoeg meer. Als je dan zo een ploeg laat spelen en in de match laat komen, weet je dat je in de problemen komt. Met een voorsprong van zeventien punten moet je de match doodmaken en kunnen de boeken toe”, aldus manager Leo De Rijcke

Achterstan­d

Na de pauze begon de thuisploeg zelfs te geloven in een stunt. Met een driepunter kwam ze dan ook 59-58 voor. Vanwijn en Clark staken een tandje bij en bezorgden de troepen van Roel Moors weer een tienpunten­bonus bij 68-79. Maar nog was het niet gedaan. Enkele Antwerpse balverliez­en later stond het 8387. Vrijworpen van Clark brachten uiteindeli­jk verlossing.

In de kwartfinal­es wacht nu een dubbele confrontat­ie met kampioen Oostende. Mwema en zijn maats komen op vrijdag 8 december naar de Lotto-Arena. Op zondag 10 december volgt de terugwedst­rijd aan de kust. GIANTS: Lee 3, Donkor 16, Clark 13, Vanwijn 20, Vervoort 5, Schoepen 6, Rogiers 4, Dudzinski 18, Kalinoski 3

LUDO HENDRICKX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium