Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We mogen nu niet gaan zweven”

-

Nee, aanpassing­sproblemen aan eerste provincial­e lijkt SintJob niet echt te kennen. Na de 21 tegen Heikant is de promovendu­s opgerukt naar de vierde plaats in de stand. Yarno Bonaers was tegen Heikant goed voor de winning goal.

“Het is altijd leuk om je doelpuntje mee te pikken”, zegt Bonaers. “Maar zeker als het bijdraagt tot de zege. Ik vond onze overwinnin­g ook verdiend. Nadat we op

voorsprong gekomen waren (na een vroeg doelpunt van Joris Jaspers, red.), creëerden we nog twee kansen, maar die lieten we liggen. Aan de overkant kon Heikant zelden voor dreiging zorgen. Dan mogen we zeggen dat de drie punten niet gestolen zijn.”

De winnende treffer van Bonaers kwam er rond het uur. Joris Jaspers zwiepte vanop rechts een voorzet voor doel, waarop broer Jan Jaspers en Heikantdoe­lman Thys in duel gingen.

Bonaers: “De doelman van Heikant moest de bal lossen en Jan kon die naar mij doortikken. Ik kon het leer makkelijk tegen de netten te trappen.”

Goed voor de drie punten en een knappe negen op twaalf. In de stand is rood-wit ondertusse­n opgerukt naar de vierde plaats in het klassement. Niet slecht voor een promovendu­s. “Dit hadden we na zeven wedstrijde­n niet verwacht”, zegt Bonaers. “Zeker als je weet dat we ook tegen Lyra en RC Mechelen hebben gespeeld. Twee titelkandi­daten en de twee beste ploegen in onze reeks. Dan mag je met een vierde plaats niet klagen. Alleen mogen we nu niet beginnen te zweven. We staan dan wel verder dan verwacht, alle ploegen in de reeks staan nog erg dicht bij mekaar. Goeie start of niet, we hebben nog altijd slechts één doel en dat is de redding. We willen zo snel mogelijk 35 punten pakken, zodat we zeker zijn van het behoud.”

Slechtste defensie van de reeks

Wat opviel tegen Heikant: de sterke prestatie van de defensie van Sint-Job. Met twintig tegentreff­ers heeft rood-wit nog altijd de slecht- ste verdedigin­g van de reeks, maar tegen Heikant was er toch al duidelijk verbeterin­g zichtbaar.

“De laatste weken hebben we vaak te makkelijk doelpunten geslikt. Zondag was dat niet het geval. De sterke prestaties van Manu Nuyts en Loic Heuten zullen daar zeker iets mee te maken hebben”, aldus Bonaers.

WALTER PEERSMANS

 ?? FOTO SMB ?? Yarno Bonaers. Hij bezorgde SintJob met zijn winnende treffer de vierde plaats in de stand.
FOTO SMB Yarno Bonaers. Hij bezorgde SintJob met zijn winnende treffer de vierde plaats in de stand.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium