Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We spelen onze eigen competitie”

-

Lyra moest afgelopen weekend de blessureti­jd aanspreken om een gretig Rapid Leest van zich af te schudden. Het deed de zege extra smaken bij de Pallieters, die bovendien goede zaken deden in het klassement.

Laat de stand nu net datgene zijn waar ze in Lier nog maar weinig oog voor hebben. Ondanks een meer dan bevredigen­de start met 16 op 21 wil Lyra niet te ver vooruitkij­ken.

“Dat heeft nog geen enkele zin”, vindt routinier Gwen Jacobs, die zijn team zondag op het goede spoor zette met de gelijkmake­r. “We spelen vooral onze eigen competitie. Dat betekent dat we iedere match willen winnen. De

goesting is heel groot, ook al beseffen we dat we hier of daar nog wel eens tegen de lamp zullen lopen.”

Zondag tegen Rapid Leest kroop Lyra alvast door het oog van de naald met een winnende treffer in blessureti­jd.

“Dan ben je blij dat je een speler als Tristan Dermaut in je ploeg te hebt”, knipoogt Jacobs. “Een goalgetter die uit geen kans toch nog het winnende doelpunt kan puren. We speelden geen te beste eerste helft, maar op basis van de hele match was de winst wel verdiend, vind ik. Na de pauze waren we heer en meester en hield enkel een sublieme Ken Vanhalle Leest nog geruime tijd overeind.”

En zo deed Lyra een uitstekend­e zaak, mede door het puntenverl­ies van Lille en RC Mechelen die toch stilaan als voornaamst­e concurrent­en mogen beschouwd worden. “We zitten op schema, maar moeten vooral rustig en nederig blijven”, meent Jacobs. “En iedere match opnieuw de focus behouden, want anders zijn we maar een simpel ploegje.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium