Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ons eerste halfuur was dramatisch”

Schelle van Lars Vranken haalt 20 op en klimt naar tweede plaats

- JOHAN PEETERS

Na het eerste halfuur op Kessel gaf niemand nog een cent om de kansen van Schelle Sport. Toch konden Lars Vranken en co een 20 achterstan­d nog ombuigen naar een 23 overwinnin­g. Goed voor een gedeelde tweede plaats in het klassement.

Het was Vranken zelf die zijn ploeg met twee doelpunten na rust over de streep trok. “Ons eerste halfuur was echt een drama. We werden op alle vlakken overklast door Kessel en gelukkig was onze doelman wel bij de les, zodat het bij een 2-0 achterstan­d bleef. Met de rust in zicht kwamen we dan toch iets beter in de wedstrijd en scoorden we zelfs de aansluitin­gstreffer. Zo konden we ondanks een belabberde eerste helft toch nog met een redelijk goed gevoel de kleedkamer in. Tijdens de pauze paste onze trainer het systeem een beetje aan en hij herinnerde ons er nog eens aan dat we dit seizoen nog wedstrijde­n hebben gespeeld waarin we een achterstan­d wisten op te halen.”

Dankzij de zege blijft Schelle bovenaan meedraaien en staat het zelfs op de tweede plaats.

Vranken: “Daar hadden we voor de start van de competitie voor getekend. De ploegen zijn zo aan elkaar gewaagd dat de vorm van de dag vaak bepaalt wie de drie punten pakt. Ik weet het, het zijn clichés, maar ze zijn wel ongeloofli­jk van toepassing op onze reeks. We hebben nu veertien punten uit zeven wedstrijde­n, maar zijn er nog lang niet. Dat werd zondag nog maar eens bewezen, hoewel we op basis van de tweede helft toch loon naar werken kregen.”

Vieren op jaarmarkt?

Zaterdagav­ond neemt Vranken het met Schelle op tegen Bors- beek, dat voorlaatst­e staat. “We spelen al op zaterdag, omdat het in het dorp jaarmarkt is. Hopelijk houden we de drie punten thuis, zodat we daarna kunnen gaan vieren. Makkelijk wordt dat niet, ik verwacht me aan een stug en op karakter spelend Borsbeek. Zo ken ik die ploeg toch uit het verleden. Tegen zulke tegenstand­ers hebben we het altijd moeilijk. Het is aan ons om vanaf het eerste fluitsigna­al ook de juiste wedstrijdm­entaliteit te tonen.”

Vorig seizoen speelde Vranken nog bij Branst. Na de promotie van Schelle besloot hij toch de stap te wagen naar zijn huidige ploeg.

“Ik ken deze reeks en weet dat ik mijn plaats heb in derde provincial­e. Bovendien woon ik in Kontich en dan is een verplaatsi­ng naar Schelle toch iets makkelijke­r. Ik kwam hier bij een schitteren­de club terecht en heb me de overstap nog geen seconde beklaagd.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Lars Vranken: maker van twee goals tegen Kessel.
FOTO TOM GOYVAERTS Lars Vranken: maker van twee goals tegen Kessel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium