Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wij willen eindronde spelen”

- (qvdb)

Van de laatste naar de zesde plaats in drie weken tijd. Het kan zomaar in de grillige reeks van derde provincial­e B, waar Aartselaar na een wat gevleide 31zege tegen Mortsel negen op negen pakte. Coach Toon Spiessens is dan ook een tevreden man.

“Die negen op negen is goed voor het vertrouwen”, zegt Spiessens. “Na vier speeldagen stonden we op de laatste plaats met een povere drie op twaalf. Als je dan blijft verliezen, zit je al snel in het sukkelstra­atje. Dat we met deze mooie reeks meteen voor een sterke remonte zorgen, is dan ook erg belangrijk voor het verdere verloop van het seizoen. Ik ben vooral blij voor mijn spelers, zo’n reeks motiveert. Na het verlies op Hooikt hadden we vooropgest­eld om de nul te houden. Dat is gelukt en ook daarna tegen Puurs en nu tegen Mortsel stond onze organisati­e terug op punt. Met een 12 op 21 is onze start gered, al kan ik daar toch niet helemaal tevreden over zijn. De middenmoot is niet onze ambitie. Op het einde van het seizoen willen wij de eindronde spelen.”

Luxeproble­men in de spits

Tegen Mortsel was Mathias Renders goed voor zijn eerste treffer van het seizoen. Met vier fitte spitsen zit trainer Spiessens straks met een luxeproble­em.

“Met ook nog Ely Engo Imbula, Bo Van Tongeren en Gertjan en Matias Renders hebben we vier scorende spitsen die het allemaal verdienen om te spelen. Als coach probeer je iedereen vertrouwen te geven, maar met vier spelers voor twee posities moet je toch altijd iemand teleurstel­len. Het is eigen aan onze groep, dat daar goed mee wordt omgesprong­en. Zo had Bo Van Tongeren het hoofd kunnen laten hangen omdat hij zondag op de bank startte, maar met een goede invalbeurt (voor

Mathias Renders, red.) zorgde hij nog voor de 3-1. Zoiets zie je als coach natuurlijk graag gebeuren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium