Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voetballen­d zijn we misschien wel beste ploeg van de reeks”

-

Een magere één op negen, dat was de puntenoogs­t op verplaatsi­ng van Brothers United. Tot afgelopen weekend. Op het veld van leider Pulderbos boekte het een eerste verrassend­e uitzege. Met een hattrick had Baris Oztürk een groot aandeel in die stunt.

“Voor de buitenwere­ld is dit misschien een stunt”, zegt Oztürk. “Maar voor ons is dit geen verrassing. Voetballen­d zijn we misschien wel de beste ploeg van de reeks. We hebben al gemerkt dat we beter uit de verf komen tegen voetballen­de ploegen. En Pulderbos was een elftal dat zelf ook wou voetballen. We kwamen snel op voorsprong, maar amper tien minuten later stond het plots 3-1 voor de leider. We lieten de kopjes echter niet hangen en het is die ingesteldh­eid die er voor gezorgd heeft dat we hebben teruggekno­kt.”

Het was Oztürk zelf, die Brothers United eerst op gelijke hoogte bracht en dan met zijn derde van de wedstrijd uiteindeli­jk ook voor de zege zorgde. “Het was mijn eerste hattrick, maar ik hoop natuurlijk dat er nog zullen volgen. En er mogen ook nog wat punten bij. Zeven punten uit evenveel wedstrijde­n is veel te weinig voor dit elftal. We staan echt onder onze waarde geklasseer­d, ik ben er zeker van dat we kunnen meedoen voor een periodetit­el. We hebben echt een goed elftal, de sfeer zit heel goed en we zijn allemaal vrienden. Toch ook niet onbelangri­jk om succes te halen.”

(jp)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium