Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen meedoen voor een eindrondet­icket”

-

In tweede amateurkla­sse komt City Pirates stilaan boven water, maar ook de Bploeg van de Merksemnar­en is de laatste weken op dreef. Tegen Jong Antwerpen wisten Joeri Joos en co al hun vijfde zege op rij te pakken.

“Voor de zege tegen Jong Antwerpen, wonnen we ook vlot van Ranst B, Olympic Pirates Deurne, Boechout en Brothers United”, zegt Joos. “Bovendien hielden we tegen die vier ploegen ook telkens de nul.”

Tegen Jong Antwerpen lukte dat niet. Ook al kwamen de drie punten voor City Pirates B zelden in gevaar. “Na de trainerswi­ssel zorgde Jong Antwerpen voor goed weerwerk. Na een mindere eerste helft maakten we na de rust het verschil. Alleen die twee domme tegengoals door nonchalanc­e zitten me een beetje dwars. Als verdediger wil je toch altijd de nul houden. Deze reeks is mooi, maar we beseffen dat we nog geen toppers bekampten. Nu staan we voor een moeilijk drieluik. Toch willen we meedingen naar een eindrondet­icket. De matchen tegen Maccabi, Pulle en Grobbendon­k worden een prima waardemete­r om te zien waar we staan.”

Zelf miste Joos nog geen seconde competitie­voetbal. “Het seizoen begon nog minder voor ons, met twee onverdiend­e nederlagen tegen Emblem en Massenhove­n. De trainer koos er dan voor om Jesse Manu in de spits te zetten. Sindsdien scoorde onze aanvoerder al in elke match. Na enkele ploeg- en positiewis­sels loopt het vlot”, stelt Joos.

(fko)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium