Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik vond het mijn plicht om erbij te zijn”

Loes Sels klaagt niet over hoge kostenplaa­tje na trip naar de States

-

Na een mindere seizoensta­rt lijkt Loes Sels stilaan boven water te komen. In Meulebeke streed de veldrijdst­er opnieuw mee voor de zege. Uiteindeli­jk moest de 32jarige Zoerselse vrede nemen met de derde plaats. “Misschien zat er nog meer in, maar ik ben vooral tevreden om opnieuw met een goed gevoel rond te rijden.”

Loes, jouw seizoen is ondertusse­n al even bezig. Begin september was je er ook al bij op de wereldbeke­rcrossen van Iowa en Waterloo. Tevreden over de resultaten over de plas?

Loes Sels: “In Iowa kwam ik degelijk voor de dag en was ik tevreden met mijn dertiende plaats. Nadien werd ik ook nog tweede in een kleinere koers, maar in de wedstrijd in Waterloo ging het mis en kwam ik serieus ten val. Een geblokkeer­de rug in combinatie met de jetlag maakten dat ik terug in België niet meteen het goede gevoel te pakken had.”

Was het dan wel de moeite om die dure trip te maken?

“Ik vond het mijn morele plicht. Iedereen roept van de daken dat het crosswerel­dje dringend meer internatio­nale weerklank moet krijgen. Als we dan naar de Verenigde Staten gaan, vind ik het ook mijn plicht om daar aanwezig te zijn. Ook al is er dan een serieus kostenplaa­tje aan verbonden. Anderen deden dat niet, maar ik moet die mensen hun rekening niet maken. Verder had ik er ook de kans om wat wereldbeke­rpunten te pakken. Toch ook niet onbelangri­jk. Zeker omdat ik me dit jaar wil tonen in de wereldbeke­rcrossen. Ik heb noch contracten voor de DVV-trofee noch voor de Superprest­ige. Dat maakt dat ik in die twee criteriums niet in aanmerking kom voor een goed klassement. Jammer, want er zijn daar enkele crossen bij die me echt wel moeten liggen. Ik zal nog wel enkele keren proberen via een dagcontrac­t aan de start te komen, maar de focus ligt op de wereldbeke­r, op de losse crossen en het BK.

Een mooi eindresult­aat in die wereldbeke­r is het hoofddoel dit seizoen. En een selectie voor het WK zou ook mooi zijn. Nu ik na twee weken niet echt pijnvrij gereden te hebben opnieuw met een goed gevoel rondfiets, moet me dat wel lukken.”

Zegt iemand die zowel in Neerpelt als op de Superprest­igecross

“Maar mocht ik in die twee crossen het niveau van de cross in Iowa gehaald hebben, dan zat er nog meer in. Al wil ik niet klagen en vielen de resultaten al bij al best mee. Het feit dat ik in Meulebeke tot het einde van de cross meedeed voor de overwinnin­g, geeft me toch wel vertrouwen. Ik hoop de komende weken dan ook nog geregeld op het podium te staan. Winnen lijkt me net iets te hoog gegrepen.”

MARCEL BERNAERTS

 ?? FOTO BELGA ?? Loes Sels met de lach op het gezicht in Meulebeke. Haar derde plaats was een opsteker na een wisselvall­ig seizoenbeg­in.
FOTO BELGA Loes Sels met de lach op het gezicht in Meulebeke. Haar derde plaats was een opsteker na een wisselvall­ig seizoenbeg­in.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium