Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn sterker dan vorig seizoen”

- (jbr)

Na een vlotte zege tegen Brugge staat Antwerpen met een negen op negen mooi op kop van het klassement. Als de Antwerpena­ars zaterdag in eigen bad weten te winnen van Kortrijk, dan mogen ze echt van een droomstart spreken.

Antwerpen behaalde tegen Brugge een erg vlotte zege. “Vooral defensief waren we zeer sterk”, zegt Jay Van Hoey. “We speelden een goede wedstrijd, het verschil met de tegenstand­er was duidelijk.”

Met maar liefst vijf doelpunten was Van Hoey de sterke man bij de Sinjoren.

“Ik ben zeer blij met die vijf goals, maar nog meer door het feit dat ik me voor het eerst sinds lang volledig blessurevr­ij voel. Dat geldt trouwens voor de hele groep. We zijn op volle kracht en niemand heeft fysieke beslommeri­ngen. Dat is lang geleden.”

Zaterdag krijgt Antwerpen Kortrijk op bezoek. De West-Vlamingen waren tijdens een voorbereid­ingstornoo­i op het seizoen een van de tegenstand­ers van Antwerpen. Van Hoey: “Toen maakten ze geen al te sterke indruk. Ik denk dat het voor ons een haalbare kaart moet zijn. Met een zege kunnen we heel wat vertrouwen tanken voor de wedstrijd van de week nadien. Dan gaan we voor de Beker van België op bezoek in Mechelen. Dat wordt de eerste echt zware opdracht. Maar als we voor de titel en de beker willen gaan, dan moeten we ook daar winnen. Onze kern is iets breder dan vorig seizoen. Daarmee kunnen we het verschil maken met Moeskroen, dat altijd titelkandi­daat is. De Henegouwer­s zijn ongeveer even sterk als vorig seizoen. Ik zie dus zeker mogelijkhe­den voor ons.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium