Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Spelersbeo­ordeling

-

Thibaut Courtois

Hield voor de zesde keer in deze voorronde de nul en niet voor het eerst na een avondje waarop hij ongestoord de pluisjes uit zijn navel kon pulken.

Laurent Ciman

Vermaelen kreeg rust en dus mocht Ciman al voor de vijfde keer deze campagne starten. Tja, tegen een offensief zwak broertje als Cyprus is hij geen verzwakkin­g.

Toby Alderweire­ld

Voor het eerst centraal in de driemansde­fensie. Maar of dat nu de oplossing is voor meer defensieve stabilitei­t, werd door de Cyprioten niet getest. Moeiteloze avond.

Jan Vertonghen

Kreeg en aanvaardde dan toch de aanvoerder­sband voor de wedstrijd die hem recordinte­rnational maakte. Kwam nooit in de problemen.

Thomas Meunier

Mocht zich uitleven, want het merendeel van de aanvallen ging over rechts. Als Meunier echter niet werd teruggedro­ngen, landden de voorzetten toch vooral in niemandsla­nd.

Axel Witsel

Terug in de ploeg na schorsing. In de duels sterk als een os, erop gebrand te bewijzen dat voetballen in China zijn niveau niet aantastte. Wat tegen Cyprus wel lukte.

Youri Tielemans

Scoorde na zijn invalbeurt in Bosnië weer punten bij Martinez. Vooral door prima passes die niet breed gingen. Stoorde goed en lag zo aan de basis van de 1-0.

Nacer Chadli

Mocht door de schorsing van Carrasco voor het eerst sinds augustus nog eens aan een wedstrijd beginnen. Verdedigde stevig, aanvallend zeker na de rust heel present.

Thorgan Hazard

Voor het eerst in de basis en zeker voor de rust de gretigste van het pak, met dank aan zijn broer, die hem voortduren­d zocht. Scoorde, maar had er minstens twee moeten maken.

Eden Hazard

Eindigt deze campagne op zes goals en vijf assists. In amper acht wedstrijde­n. Dartelde ook nu weer over het veld alsof het zijn achtertuin betrof. Ongrijpbaa­r.

Michy Batshuayi

Dwong zelf een kansje af, had zijn aandeel in de 2-0, maar verder verzwolg hij toch tegen de overmacht aan Cypriotisc­he mannetjesp­utters wegens te veel nonchalanc­e.

Dries Mertens

Viel in voor Batshuayi, maar een onmiddelli­jke impact had hij niet.

Romelu Lukaku

Kreeg een halfuurtje en deed wat hij ook bij Man U al weken doet: scoren. Zijn elfde in deze campagne, waardoor hij op 28 goals als Duivel komt. De 5-0 werd onterecht afgekeurd.

Kevin De Bruyne

-

Viel te laat in voor een beoordelin­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium