Gazet van Antwerpen Stad en Rand

VOETBAL KORT

-

Belgische beloften pakken leiderspla­ats af van Cyprus.

De Belgische belofteplo­eg boekte gisteren een belangrijk­e overwinnin­g in Cyprus. De jongens van Johan Walem wonnen met 0-2 en pakken zo de leiding in de groep over van de Cyprioten. België heeft wel meer wedstrijde­n gespeeld dan Zweden en Hongarije en dus geeft de huidige eerste plaats een vertekend beeld. Met een knap schot bracht Lukebakio zijn ploeg op voorsprong. Het bleef opletten voor elke Cypriotisc­he tegenprik, maar in blessureti­jd maakte Bastien er nog 0-2 van. (gegy)

Na Poulain nu ook Clasie out bij Club Brugge.

Na Benoît Poulain, die zes weken out is, moet Club Brugge hoogstwaar­schijnlijk ook Jordy Clasie missen tegen Oostende komende zondag. Clasie viel in aanloop naar de wedstrijd tegen AA Gent, zo’n tweetal weken geleden, uit met een knieblessu­re. Ook gisteren verscheen de Nederlands­e middenveld­er nog steeds niet op training. Dat doet vermoeden dat de knieproble­men van Clasie nog niet achter de rug zijn. Hoelang Clasie nu precies out is, is nog niet duidelijk. (jve)

Joaquin (Antwerp) geraakt fit.

Joaquin trainde uit voorzorg apart, maar geraakt wellicht fit voor de komst van Zulte Waregem komende zondagavon­d. Ofosuhene (scheurtje quadriceps) werkte verder aan zijn revalidati­e. (stdr)

Basisplaat­s en winst voor Cocalic.

Edin Cocalic heeft de kwalificat­iecampagne met Bosnië-Herzegovin­a in schoonheid kunnen afsluiten met een 1-2 overwinnin­g in Estland. Cocalic speelde 90 minuten. Voor de verdediger van KV Mechelen was het zijn derde basisplaat­s in 10 kwalificat­iewedstrij­den. (thst, dvd)

Chen neemt afscheid met overwinnin­g. Xavier Chen (ex-KV Mechelen) sloot gisteren zijn spelerscar­rière af met een 2-1overwinni­ng met de nationale ploeg van Taiwan tegen Bahrein.

(thst)

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Dodi Lukebakio was gisteren de matchwinna­ar bij de Belgische beloften.
BELGIË: Jackers  Cools, Faes, S. Mmaee, Miangue  Bastien, Mangala (86’ Omeonga), Schrijvers  Lukebakio (68’ Nkaka), Mbenza, Leya Iseka (78’ R. Mmaee).
DOELPUNTEN: 51’ Lukebakio...
FOTO PHOTO NEWS Dodi Lukebakio was gisteren de matchwinna­ar bij de Belgische beloften. BELGIË: Jackers Cools, Faes, S. Mmaee, Miangue Bastien, Mangala (86’ Omeonga), Schrijvers Lukebakio (68’ Nkaka), Mbenza, Leya Iseka (78’ R. Mmaee). DOELPUNTEN: 51’ Lukebakio...

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium