Gazet van Antwerpen Stad en Rand

GLAZEN VOOR ONBEPERKT GEBRUIK

Generatie X, die van de veertigers en vijftigers die zich moet wapenen voor bijziendhe­id. Een pijnlijke ervaring? Dat hoeft niet… Toch niet als u investeert in aangepaste corrigeren­de glazen, die een optimaal comfort bieden en naadloos aansluiten bij elke

- TEKST MARIE MERTENS

Wanneer houdt de jeugd op? Wanneer je de indruk hebt dat je armen te kort worden om de kleine lettertjes nog te kunnen lezen, of wanneer je de moed laat zakken omdat je ogen niet meer mee willen? Bijziendhe­id is een natuurlijk­e evolutie van ons zichtvermo­gen, is onontkoomb­aar, en treft meer dan een Belg op drie. Het goede nieuws? Er bestaan oplossinge­n om er amper last van te hebben.

Bijziendhe­id is geen handicap meer

Rond de veertig begint de ooglens, de doorzichti­ge lens aan de binnenkant van het oog, aan elasticite­it te verliezen. Gevolg: verminderd­e prestaties en een stroevere scherpstel­ling van het zicht, waardoor de beelden van dichtbij minder helder worden. De brillengla­zen van de Varilux X series zijn speciaal ontworpen om dit ongemak voorgoed te doen verdwijnen, zodat u weer even goed ziet als op uw twintigste. Hun toptechnol­ogie waarborgt een uitzonderl­ijk helder zicht bij elke afstand, met soepele overgang tussen het zicht van dichtbij en vanop een afstand, zonder dat uw hoofd en lichaam onnodige gymnastiek moeten uitvoeren.

De wereld is in beweging

En niets moet u ervan weerhouden om mee te bewegen. Zeker geen relatief onschuldig zichtprobl­eem. Dat is in ieder geval de mening van Georges, een 45-jarige extreme koorddanse­r, en van Ruth, die op haar 60ste verslaafd is aan paaldansen, zonder Alice te vergeten, de 80-jarige valscherms­pringster… Wat ze met elkaar gemeen hebben? Hun corrigeren­de brillengla­zen van Varilux X series, die hen toelaat om hun passie (hoe gek ook) voluit en veilig te beleven.

Gedaan met de ongemakkel­ijke jampotglaz­en!

Dankzij de vernieuwen­de technologi­e die Essilor ontwikkeld­e, garanderen de Varilux X series totale zichtvrijh­eid. Het bedrijf is houder van 15 brevetten na 5 jaar onderzoek in samenwerki­ng met 3.000 presbyopen. Een onderzoek, dat werd bevestigd door een onafhankel­ijk wetenschap­pelijk instituut, toont aan dat 95 % van de gebruikers tevreden zijn over hun prestaties en dat 9 op 10 geen bijkomende bewegingen moeten uitvoeren om helder te zien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium