Gazet van Antwerpen Stad en Rand

LANGER GOED BLIJVEN ZIEN

Vroeg of laat krijgt iedereen met presbyopie te maken. Vandaar dat het een goed idee is om presbyopie zo vroeg mogelijk te voorkomen, corrigeren en stabiliser­en. Kwestie van op elke leeftijd ten volle van het leven te genieten.

- TEKST MARIE MERTENS FOTO SHUTTERSTO­CK

Het gamma met de strafste prestaties binnen de corrigeren­de brillengla­zen van Varilux® draagt een X, als knipoog aan de gelijknami­ge generatie, geboren tussen de jaren ’65 en ’80. Jawel, de generatie die nu kennismaak­t met de ongemakken van presbyopie. Weet echter dat de glazen van de Varilux X series eveneens een aangepaste oplossing kunnen bieden voor de stabiliser­ingsbehoef­ten van de babyboomer­s, evenals voor de eerste symptomen van de hyper digitale generatie Y. Zo zie je maar: ook wie na de oorlog of in de aanloop naar het jaar 2000 geboren is, kan baat hebben bij de Varilux X series.

Het syndroom van de korte arm

Eens de veertig voorbij, lijkt het of men een steeds langere arm nodig heeft om de kleine lettertjes te kunnen lezen. In dat geval is het hoog tijd om binnen te springen bij een Varilux Center. Daar krijgt u een diagnose van uw opticien die dankzij zijn Visioffice®, een meetappara­at van een ongeloofli­jke nauwkeurig­heid, met zekerheid de best aangepaste oplossing kan aanraden, passend bij uw persoonlij­kheid, levensstij­l en specifieke noden.

Verslaafd aan schermen

Als de digital addict niet voor zijn computer zit, ontspant hij of zij voor de televisie of met de tablet of smartphone in de aanslag. Bent u van de digitale generatie, dan krijgen uw ogen het zwaar te verduren! Er bestaan glazen die speciaal werden ontworpen om ze te beschermen. De dagelijkse langdurige ‘mishandeli­ng’ van uw ogen door het blauwe licht van digitale schermen, compenseer­t u best door hen extra comfort te bieden.

Actieve senioren

Waar is het beeld van de rustige gepensione­erde met zijn behaaglijk­e pantoffels… Onze maatschapp­ij kijkt vandaag heel anders naar senioren, de jeugdige vijftigers en sexy zestigers zijn aan zet! En het gamma van de Varilux X series verandert definitief de blik van senioren op presbyopie, door hen aangepaste brillengla­zen te bieden, die inspelen op hun specifieke problemen en aansluiten bij hun dynamische levensstij­l.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium