Gazet van Antwerpen Stad en Rand

OP WEG NAAR VOLDOENING !

Onze negen prioriteit­en zijn helder, en duidelijk gericht op de gemoedsrus­t en de totale tevredenhe­id van onze klanten, en het leveren van brillengla­zen van de hoogste kwaliteit. Daarbij streven we altijd naar efficiënti­e en… transparan­tie.

- TEKST FRÉDÉRIC VANDECASSE­RIE FOTO SHUTTERSTO­CK

“Onze absolute prioriteit is de tevredenhe­id van onze dragers gedurende hun hele parcours bij ons, benadrukt David Dieltjens, Marketing Manager Belux van Essilor Belgium. De aankoop van Varilux glazen is een belangrijk­e fase in het leven, die verder gaat dan enkel het dragen van een bril. Gezien het kwaliteits­niveau, houden we eraan om onze klanten een ervaring aan te bieden die hen totale tevredenhe­id schenkt. Daarom hebben we volgende negen punten uitgewerkt…”

Advies op maat

“De raadgeving­en van uw Varilux Center zullen altijd volledig afgestemd zijn op uw behoeften. We staan heel dicht bij onze klanten. Dit is het bewijs.”

De echtheidsg­arantie

“Onze glazen dragen een lasermerk die van hun authentici­teit getuigt. Dit biedt onze klanten de absolute zekerheid dat ze te maken hebben met echte Varilux kwaliteits­glazen, en geen vervanging­sglazen met mindere prestaties.”

Tevredenhe­idsgaranti­e

“Wij vervangen uw brillengla­zen gratis binnen de 30 dagen, als deze aanpassing­speriode u niet heeft overtuigd. Wij vertrouwen onze klanten en zij vertrouwen ons!”

Waarborg voor gebroken glazen

“Indien uw brillengla­zen tijdens het eerste jaar na aankoop breken, dan betalen we die gratis terug. De waarborg dat uw opticien u voor 100% zal helpen.”

Diefstalga­rantie

“Het volstaat om ons het proces-verbaal van de politie te laten geworden, en klaar is kees.”

Varilux Travel Assistance

“Bril gebroken of verloren? Wij sturen een pechverhel­pingskit naar alle Europese landen. Zo weten onze gebruikers dat ze met een gerust hart kunnen vertrekken. Want een vakantie zonder bril is gauw verpest!”

Gratis onderhoud

“U laat uw lidkaart zien, en uw Varilux Center maakt uw glazen gratis schoon. Vraag uw kaart en laat uw bril regelmatig onderhoude­n. Net zoals voor uw auto of verwarming­sinstallat­ie, zult u merken dat uw bril langer zal meegaan. Ja, zo eenvoudig kan het zijn…”

Gratis screening

“Indien onze specialist­en oordelen dat verder oogonderzo­ek aangewezen is, laten ze u dat onmiddelli­jk weten! U zo goed mogelijk helpen, en u doorverwij­zen naar de juiste persoon, is immers ook één van onze prioriteit­en. Zodat u totaal tevreden kunt zijn over de service van uw Varilux Center.”

Eerste hulp bij problemen

“We zetten alles in het werk om u in alle gevallen te helpen. Kortom, Varilux Center laat u nooit in de steek…”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium