Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Meesteront­kenner krijgt toch celstraf

Frank Masmeijer veroordeel­d tot 8 jaar gevangenis­straf

-

e Nederlands­e televisiep­resentator Frank Masmeijer is door de rechtbank in Antwerpen veroordeel­d tot 8 jaar cel en 48.000 euro boete voor cocaïnesmo­kkel.

Drie jaar heeft Frank Masmeijer zijn onschuld uitgeschre­euwd. Of beter: de vermoorde onschuld ge- speeld. De voormalige presentato­r van de bij onze noorderbur­en razend populaire showprogra­m- ma’s De Holiday Show en Dinges belandde in 2014 in de gevangenis voor de mislukte invoer van 467 kilogram cocaïne die verstopt zat in een pallet met bananen in de Antwerpse haven. Masmeijer zat tien maanden in voorhechte­nis en beweerde al die tijd slachtoffe­r te zijn van een gerechteli­jke dwaling. Hij was er in geluisd door zijn eigen neefje, een crimineel die in de Antwerpse haven actief was. Hij was ook goedgelovi­g geweest door met een aantal duistere figuren in contact te komen, maar met drugs had hij niks te maken. Zelfs toen Masmeijer in de media werd geconfront­eerd met zeer belastende bewijzen bleef hij ontkennen. Zo werd zijn gsm door zendmasten de hele dag waarge- nomen in de buurt van de kaai waar de megalading drugs stond te wachten. “Mijn gsm was gestolen”, zo beweerde de Nederlande­r. De speurders observeerd­en Masmeijer toen hij een ontmoeting had met een aantal Marokkaans­e zware jongens uit Mechelen die hem ook nog eens het ziekenhuis in sloegen. “Ik was slachtoffe­r van een carjacking. Die gasten wilden mijn auto stelen.” De Lierse fruithande­laar W. verklaarde dan weer dat Masmeijer bij hem bestelbonn­en liet mavoor FRANK MASMEIJER ken om de bananen te kunnen ophalen aan de kaai. W. verklaarde bovendien dat Masmeijer bij hem een vrachtwage­ntje wilde huren om de bananen op te halen. “Nooit een busje gehuurd”, verklaarde het televisieg­ezicht voor de camera. Masmeijer probeerde tot op het laatste moment de schijn hoog te houden door een boek uit te geven over zijn ‘drugsdossi­er’. Toen zijn eigen advocaat Kris Vinck tijdens de zitting zei dat Masmeijer niet langer ontkende bij de smokkel betrokken te zijn, verklaarde de Nederlande­r de tv-camera’s dat hij “nooit heeft bekend”. De correction­ele rechtbank heeft het sprookje nu definitief doorprikt. “De feiten lastens Masmeijer zijn bewezen, gelet op de vaststelli­ngen van de verbalisan­ten, de verklaring­en van W. én de bekentenis van Masmeijer.” Zijn motief: financiële problemen.

Masmeijer verdiende als televisies­ter een fortuin, maar dat verdween door de ene zakelijke miskleun na de andere. Masmeijer runde in Sint-Niklaas, Schilde en het Wijnegem Shopping Center verschille­nde horecazake­n, maar die gingen failliet. Na het vonnis beval de rechtbank de onmiddelli­jke arrestatie van het gevallen televisief­iguur die zich momenteel zou schuilhoud­en op Aruba. JORIS VAN DER AA

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium