Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ekeren Inleefhuis wapent jongeren tegen financiële valkuilen

Tips over besparen, boodschapp­en doen en administra­tie bereiden jeugd voor op alleen wonen

-

it een onderzoek van het Centrum voor Budgetadvi­es en Budgetonde­rzoek (Cebud) blijkt dat 12% van de jongeren tussen 16 en 18 jaar financieel risicogedr­ag vertoont. Het inleefhuis ‘Op eigen benen’, dat in Ekeren vrijdag werd geopend, wil jongeren verantwoor­d leren omgaan met geld. Scholen of organisati­es die zich met de doelgroep bezighoude­n, worden uitgenodig­d om een bezoekje te brengen.

Een inleefhuis sluit sterk aan bij de leefwereld van jongeren die binnenkort op eigen benen staan. “We willen hen voorbereid­en op de financiële uitdaginge­n die daarmee gepaard gaan en hen ook meegeven dat ze hulp kunnen krijgen als er iets misloopt”, zegt de Tamara Heynen (CD&V), districtss­chepen van Mobiliteit, Jeugd, Gezin en Onderwijs. “In het inleefhuis ‘Op eigen benen’ krijgen jongeren tips over besparen op energie en op water, goedkoop boodschapp­en doen en huishoudel­ijke administra­tie. Met een tablet en onder begeleidin­g staan ze tijdens de rondleidin­g stil bij vragen als: Welke kosten heb ik als ik alleen ga wonen? Wat kan ik kopen met mijn budget en kan het goedkoper?”, weet schepen Heynen.

Het inleefhuis is gevestigd in de achterbouw van het jeugdcentr­um ’t Velt in de Veltwijckl­aan 19 en is geopend van maandag 16 oktober tot en met vrijdag 24 november. Een bezoek duurt drie TAMARA HEYNEN

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium