Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van Zoo tot zootje

-

De Olmense Zoo moet van minister Ben Weyts (N-VA) de poorten sluiten omdat de regels van dierenwelz­ijn niet gevolgd zouden zijn. Brengen de collega-zookeepers in andere landen meer respect op voor de dieren? We neusden eens over de grenzen.

1. De 17jarige chimpansee Jia Ku steekt een sigaretje op in de Tianshan Zoo in de Chinese regio Urumqi. Jia Ku rookt sinds 2012 een pakje per dag en geeft ‘aan de ketting’ liggen zo een andere betekenis.

2. Leo de leeuw (niet op de foto), Shere Khan de tijger en Baloo de beer werden als welpen in beslag genomen na een politierai­d bij een drugsbaron in het Amerikaans­e Atlanta. De nabijgeleg­en Noah’s Ark Zoo besloot ze samen op te voeden in een vertrouwde habitat.

3. Wel ja, in Lujan (Buenos Aires, Argentinië) is het perfect oké om de beren op deze manier te voederen. Al weten we niet of de beer naar hoofd of druif hapte. In diezelfde dierentuin kun je trouwens ook een leeuw kussen.

4. Een krokodille­nshow in Thailand. Don’t try this at home.

5. In de Australisc­he Crocosauru­s Cove (Darwin City) kun je twintig minuten lang in de zogenaamde cage of death oog in oog zwemmen met een vijf meter lange krokodil.

6. Draai het ook eens om, denken ze in Lehe Ledu Wildlife Zoo (China): kooi de mensen en laat de dieren naar hen kijken. Al kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat de rechtopsta­ande leeuwin best wel een lekker hapje ziet in wat zich achter de tralies bevindt.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium