Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Donald Trump vs Larry Flynt

-

Pornokonin­g Larry Flynt (74) wil 10 miljoen dollar of 8,5 miljoen euro betalen voor informatie die leidt tot het gedwongen aftreden van de Amerikaans­e president Donald Trump.

Flynt, die na een moordaansl­ag gedeelteli­jk verlamd is, lichtte zijn project gisteren toe in een paginagrot­e advertenti­e in de Washington Post. Daarin legde hij uit waarom het presidents­chap van Trump niet wettelijk is en waarom afzetting de beste oplossing is. Flynt verwijst onder meer naar de samenwerki­ng van Trump met een buitenland­se mogendheid (Rusland) om de verkiezing­en te vervalsen, zijn racistisch­e uitspraken, nepotisme door het aanstellen van dochter en schoonzoon in de regering, leugens en de sabotage van het Klimaatakk­oord van Parijs.

“Het meest verontrust­ende is dat Trump een kernoorlog kan veroorzake­n”, stelt Flynt.

Het woelige leven van Larry Flynt is verfilmd als The people vs

Larry Flynt met Woody Harrelson in de hoofdrol. Flynt zelf speelt een cameo en treedt op als rechter in Ohio.

De Amerikaan die onder meer het mannenblad Hustler op de markt bracht, is niet aan zijn politieke proefstuk toe. Hij bood ooit 1 miljoen dollar voor informatie over de moordenaar van president Kennedy. In 1998 riep hij op een gelijkaard­ige en succesvoll­e manier op tot het afzetten van de pas aangesteld­e Republikei­nse voorzitter van het Huis van Afgevaardi­gden. Flynt steunde ook acties tegen de oorlog in Irak en is een voorvechte­r van holebirech­ten en het homohuweli­jk. (rh, b)

 ?? FOTO AP ?? Larry Flynt.
FOTO AP Larry Flynt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium