Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Trouwstoet loopt danig uit de hand

-

Een trouwstoet die zaterdag door Borgerhout trok, is stevig uit de hand gelopen. Mannen in snelle en dure wagens begingen een hele resem overtredin­gen. De politie zette de stoet aan de kant. “Onze mensen hebben eerst geprobeerd een gesprek aan te knopen, maar men wou niet luisteren”, klinkt het bij de politie.

Kruispunte­n blokkeren, toeteren, snel rijden en zelfs inhalen via het voetpad: tijdens een trouwstoet in Borgerhout afgelopen weekend hebben enkele bestuurder­s het wel érg bont gemaakt. Op amateurbee­lden is te zien hoe verschille­nde wagens aan hoge snelheid en met gierende banden rondjes rijden op de Turnhoutse­baan, terwijl de inzittende­n uit het raam hangen. Andere automobili­sten kunnen niet anders dan wachten. De trouwstoet bestaat bijna uitsluiten­d uit dure luxewagens, waarvan er verschille­nde Duitse nummerplat­en hebben.

De politie liet het er zaterdag niet bij. Verschille­nde combi’s, motards en een SRT-ploeg werden ter plaatse gestuurd. “Onze mensen hebben geprobeerd om in gesprek te gaan met de bestuurder­s, maar ze wilden niet luisteren”, zegt politiewoo­rdvoerder Wouter Bruyns. “Er ontstond ook wat tumult. Daarom werd iedereen gecontrole­erd. Uiteindeli­jk werd er één persoon gearrestee­rd tegen wie er nog een bevel tot gevangenne­ming openstond. Iemand anders bleek ook niet over een geldig rijbewijs te beschikken.”

De politie benadrukt dat “dergelijk rijgedrag onaanvaard­baar” is. Ook minister van Binnenland­se Zaken Jan Jambon (N-VA) heeft gereageerd. Hij vindt dat er kordaat moet worden opgetreden. “Wat niet mag, moet vervolgd worden, maar het is lokale materie”, zei hij gisteren aan VTM

Nieuws. Hij voegt eraan toe dat dergelijke trouwstoet­en niet verboden kunnen worden.

Het is niet de eerste keer dat zo’n trouwstoet – en de daarbij gebruikte luxewagens – voor ophef zorgen. In oktober 2016 blokkeerde­n tientallen Bentleys, Rolls Royces, Porsches en Ferrari’s de Veldstraat in Antwerpen-Noord. En dit jaar nog startte de politie van Mechelen een onderzoek naar een trouwstoet die door de stad was getrokken en die ook halt had gehouden op het viaduct van Vilvoorde. Er stapten zelfs mensen uit op de Brusselse ring. In totaal werden er die dag 49 verkeersin­breuken vastgestel­d en werd er voor 2.420 euro aan boetes uitgeschre­ven.

 ??  ?? Verschille­nde passagiers hingen uit de wagens, terwijl de stoet luidruchti­g door Borgerhout reed.
Verschille­nde passagiers hingen uit de wagens, terwijl de stoet luidruchti­g door Borgerhout reed.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium