Gazet van Antwerpen Stad en Rand

EUROMILLIO­NS LEAGUE

-

Na een technische fout van Amis keek Aalstar tegen een 5872achter­stand aan en het doek leek gevallen. In de slotminuut bracht Troisfonta­ines Aalstar tot op 7778. Na een betwistbar­e fout op Tofi besliste Chrabascz de match, de slotpoging van Demps strandde op de ring.

Terwijl de thuisaanha­ng alweer carnaval vierde, droop een ziedende Bergencoac­h Daniel Goethals druk gesticuler­end af. “Dit is een schande voor het Belgische basketbal. Ik ben een profcoach, die zich een hele week met mijn spelers minutieus voorbereid­t op deze wedstrijd. Die wordt dan uiteindeli­jk niet door coach of spelers beslist, maar door de scheidsrec­hter. Dergelijke beslissing­en kunnen over het lot van een coach beslissen.”

De Aalsterse coach Jean-Marc Jaumin dribbelde handig voorbij de sleutelfas­e en was het er niet mee eens dat Okapi met een gelukje won. “Ik laat in het midden of Tofi al dan niet foutief gestuit werd, maar deze zege hebben we zeker niet gestolen. Lucky noem ik een raak shot van op de middenlijn. We streden veertig minuten lang voor wat we waard waren en dat is onze verdienste. We speelden defensief solide, maar Bergen toverde geniale driepunter­s uit de mouwen. De match kon trouwens al sneller beslist zijn in ons voordeel, want Tofi miste in moneytime een lay-up. We lieten iets te veel offensieve missers optekenen, waardoor we veertien punten achterop raakten. We missen nog de Europese ervaring van Bergen dat misschien al een tikje verder staat in zijn groeiproce­s.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium