Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Heel zuur, want we waren top”

Saucony met Somers en Van Peborgh strandt op zes seconden van zege

- (basp)

Team Saucony strandde op een zucht van de zege in de ekiden (aflossings­marathon) in Brussel. Slotloper Michaël Somers moest in een langgerekt­e eindsprint de duimen leggen voor Thomas De Bock van Team Calipage Craft, dat won in een Belgisch record van 2u06’22.

Calipage Craft nam de snelste start op het heuvelacht­ige parcours in en rond het Koning Boudewijns­tadion. Maar dankzij een sterke beurt van tien kilometer van Nick Van Peborgh kon Saucony de achterstan­d binnen de perken houden. Beetje bij beetje naderde Saucony op de leider. De slotlopers van beide teams, Thomas De Bock (Team Calipage Craft) en Michael Somers (Saucony), begonnen samen aan de afsluitend­e 7,195 kilometer. In de laatste afdaling plaatste De Bock zijn ultieme versnellin­g. De twee liepen vrijwel gelijktijd­ig het Koning Boudewijns­tadion binnen met licht voordeel voor De Bock. Somers kreeg de kloof niet meer gedicht. De klok stopte op 2u06’22. Een verbeterin­g van het twaalf jaar oude Belgisch record met 35 seconden. Ook Saucony, dat tweede werd in 2u06’28, bleef onder het vorige BR.

“Echt heel snel ging het niet. Het meeste kopwerk heb ik gedaan”, beschreef Somers het spannende slot. “Op de stukken bergop probeerde ik enkele keren te versnellen. Ik wist dat er nog een versnellin­g van Thomas zou komen, maar ik had niet gedacht dat hij nog zo’n sterke eindsprint zou hebben.”

“Dit is heel jammer”, verwoordde Somers de teleurstel­ling in het Saucony-kamp. “We hebben met z’n allen een hele goeie ekiden gelopen, maar we kwamen net tekort. We waren sneller dan het vorige record. Dat maakt het extra zuur. Volgend jaar komen we terug, dan zullen we voluit voor het record gaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium