Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit voelt aan als een overwinnin­g”

- (mabe)

Toon Vandebosch heeft gisteren nog maar eens getoond dat hij uit het juiste hout gesneden is. De 18jarige eerstejaar­sbelofte finishte in de Superprest­igewedstri­jd in Zonhoven als tweede.

Met onder meer de eindzege in de Wereldbeke­r was Vandebosch vorig seizoen een van de toonaangev­ende renners bij de juniores. De voorbije weken maakte hij een op zijn minst gezegd knap debuut bij de beloften. “Ik hoop dit seizoen geregeld top tien te rijden”, sprak Vandebosch eind september. Net nadat hij in zijn vierde B-cross al met de bloemen mocht zwaaien.

“Vanaf volgende week zal ik al beter weten waar ik aan toe ben. Deze overwinnin­g is mooi, maar vanaf de Superprest­igecross in Gieten kom ik tegen de grote jongens. Wat gaat dat brengen?”, vroeg de talentvoll­e Vandebosch zich toen af.

Wel, die resultaten in de topcrossen bij de grote jongens liegen er niet om: tiende in Gieten, negende in Ronse en nu tweede in Zonhoven.

“Die toptienpla­atsen in de grote crossen zijn een serieuze opsteker”, zegt Vandebosch. “Maar dat ik hier al tweede kan worden, dat had ik helemaal niet verwacht of durven te hopen. Dit voelt aan als een overwinnin­g. Ik moet nog altijd redelijk ver naar achter starten en dook ongeveer als twintigste het veld in. Tot de laatste ronde heb ik moeten achtervolg­en. Door deze podiumplaa­ts heb ik wel punten kunnen pakken om bij een volgende cross meer vooraan te kunnen starten. Ik heb ook het gevoel dat ik na iedere wedstrijd sterker word. Al ben ik zeker nog niet zo krachtig als die laatstejaa­rsbeloften. Die mannen staan op de drempel van een profcarriè­re. Daar ben ik nog heel ver van af.”

Dubbel weekend

Het volgende weekend start Vandebosch voor het eerst in twee crossen. “Zaterdag rij ik in Boom, zondag ben ik van de partij in Koksijde. Twee omlopen die me moeten liggen, maar winnen is nog veel te hoog gegrepen. Ik zal al blij zijn als ik dat dubbele weekend goed verteer.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Toon Vandebosch (archief).
FOTO PHOTO NEWS Toon Vandebosch (archief).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium