Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vintage kledij per kilo

Tweedehand­swinkel komt naast Dries Van Noten

- MAAIKE FLOOR

Een opvallende nieuwkomer in de Nationales­traat: naast de winkel van topontwerp­er Dries Van Noten komt een zaak in tweedehand­skleding. Je betaalt gewoon per kilo.

Bij buurman Dries Van Noten komt u niet ver met 15 euro, maar bij Melting pot kilo vintage kunt u voor dat bedrag al met een kilo tweedehand­s kledij naar buiten stappen. “In Brussel hebben we in 2013 al een zaak geopend in de Marollen en dat loopt heel goed”, vertelt Fabian Mencoboni. “Ik zit al langer in de tweedehand­s kleding, maar het idee om per gewicht te verkopen heb ik opgedaan in Parijs. Nu komen we dus ook naar Antwerpen.”

In de week van 23 oktober gaat de zaak open. Samengeper­ste kleding fungeert als zitbankje, de decoratie is zelfgemaak­t of vintage en ook de kassa is minstens dertig jaar oud. Er zullen verschille­nde weegschale­n in de winkel staan zodat je weet wat iets kost. Zo komen klanten aan de kassa niet voor verrassing­en te staan. “Een zijden sjaal valt relatief goedkoop uit en een gevoerde winterjas zal wat meer kosten, maar het is allemaal heel betaalbaar”, weet Fabian.

Dat hij naast Dries Van Noten zit, is geen statement, maar vooral toeval. “De Nationales­traat is echt een modebuurt. Dat is natuurlijk mooi meegenomen. In Brussel hebben we een heel gevarieerd publiek. Dat zal in Antwerpen ook wel zo zijn.”

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? De winkel opent in de week van 23 oktober.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS De winkel opent in de week van 23 oktober.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium